Абрикосове вино

Покроковий рецепт абрикосового вина з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Вино
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Час підготовки: 18 хвилин
  • Час приготування: 8 д 40 хв
  • Кількість порцій: 30 порцій
  • Кількість калорії: 46 кілокалорій

Абрикосове вино

З плодів абрикоса виходять відмінні і солодкі кріплені вина.

Легкість приготування

Пропоную вам спробувати дуже смачне вино з абрикосів.

Інгредієнти на 30 порцій

  • Абрикоси 3 кг
  • Цукор (375 грам на 2 літри отриманого соку) за смаком
  • Вода за смаком

Покроково

  1. Дуже важливу роль в процесі приготування абрикосового вина за таким рецептом грає якість зібраних плодів.
  2. Не підходять для виготовлення вина перезрілі або пошкоджені плоди.
  3. Також не рекомендується використовувати абрикоси, зібрані з землі.
  4. Зібрані зрілі абрикоси не слід мити – краще протерти їх чистою сухою ганчірочкою.
  5. Потім з плодів необхідно вийняти кісточки і розтерти абрикоси до утворення кашки.
  6. Під пресом з отриманої м’якоті вичавлюють сік.
  7. До вичавленим ягодам доливають воду і відстоюють отриману суміш близько доби.
  8. Вичавлений сік змішують з отриманим настоєм, додають цукор (375 грам цукру на 2 літри соку).
  9. Потім залишаємо сік для бродіння в теплому місці.
  10. Коли процес бродіння закінчується, готове абрикосове вино фільтрують і розливають по пляшках.
  11. Вино з абрикосів зберігають у прохолодному затемненому місці.