Абрикосовий джем з мигдалевими пелюстками

Покроковий рецепт абрикосового джему з мигдалевими пелюстками з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Десерти, напої
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Час підготовки: 8 хвилин
  • Час приготування: 23
  • Кількість порцій: 1 порція
  • Кількість калорії: 296 кілокалорій

Абрикосовий джем з мигдалевими пелюстками

Як приємно взимку відкрити баночку з варенням і відчути смак літа! Пропоную простий, але дуже смачний рецепт джему. Замість мигдалевих пелюсток можна використовувати цілий мигдаль або волоські горіхи. Я зберігаю такий джем в холодильнику, але можна зберігати при кімнатній температурі. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 1-1.5 літра джему.

Інгредієнти на 1 порція

  • 1 кг абрикосів
  • 800-900 г цукру
  • 80-100 г мигдальних пелюсток

Покроково

  1. Абрикоси ретельно помити.
  2. Видалити кісточки.
  3. Абрикоси покласти в каструлю, засипати цукром.
  4. Залишити на 3-4 години (для того, щоб абрикоси пустили сік).
  5. Поставити на вогонь. Варити, постійно помішуючи, на невеликому вогні, протягом 15-20 хвилин (пінку знімати).
  6. Якщо ви хочете, щоб джем був без шматочків, подрібніть його за допомогою заглибного блендера.
  7. Додати пелюстки.
  8. Перемішати. Варити при постійному помішуванні, протягом 5-7 хвилин.
  9. Підготувати баночки і кришечки. Для цього їх треба добре вимити. Потім поставити в духовку, догори дном. Включити духовку на 100 градусів. Потримати баночки в духовці протягом 10-15 хвилин.
  10. гарячі баночки розлити гарячий джем (будьте акуратні, використовуйте прихватки, щоб не обпектися).
  11. Закрити кришечками. Дати охолонути і прибрати в холодильник.
  12. Приємного апетиту!