Абрикосовий пудинг з булгуру з заварним кремом

Покроковий рецепт абрикосового пудингу з булгуру з заварним кремом з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Випічка і десерти
  • Складність рецепту: Непростий рецепт
  • Час підготовки: 9 хвилин
  • Час приготування: 3 години
  • Кількість порцій: 8 порцій
  • Кількість калорії: 246 кілокалорій

Абрикосовий пудинг з булгуру з заварним кремом

Простий рецепт абрикосового пудингу з булгуру з заварним кремом домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 3 години. Містить всього 246 кілокалорій.

Інгредієнти на 8 порцій

  • Курага 80 г
  • Білий дрібний цукор ? склянки
  • Апельсиновий сік-1 склянку
  • Вода 1 склянку
  • Терта цедра апельсина 1 чайна ложка
  • Булгур ? склянки
  • Куряче яйце (велике) 2 шт.
  • Молоко 1% — е 1,1 склянки
  • Коричневий цукор 2 столові ложки
  • Подрібнені фісташки 70 г
  • Яєчний жовток 1 штука
  • Лікер «Гран Марнье» 1 чайна ложка

Покроково

  1. В металевій мисці змішайте 0,5 склянки молока, жовток і 1 столову ложку білого цукру. Поставте на водяну баню і варити, поки соус добре не розігріється (до появи пара) і не загусне, приблизно 6-8 хвилин, постійно помішуючи. Потім швидко процідіть соус через сито і вмішайте лікер. Охолодіть приблизно 1,5 години.
  2. Тим часом, змішайте дрібно нарізану курагу, що залишився цукор, апельсинову цедру, сік і воду в сотейнику. Доведіть до кипіння і варіть, помішуючи, близько 10 хвилин до м’якості кураги. Всипте булгур, збільшіть вогонь, доведіть до кипіння, знову зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин до готовності булгуру. Зніміть з вогню і залиште на 10 хвилин, не закриваючи.
  3. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  4. У великій мисці збийте 2 жовтки з рештою молоком (2/2, склянки). Потім поступово вмішайте булгур.
  5. В іншій мисці добре збийте білки в міцну піну і акуратно вмішайте в булгур.
  6. Викладіть тісто в квадратну форму (20 х20 см). Зверху посипте коричневим цукром.
  7. Поставте форму в більш велику за розміром і залийте гарячою водою, щоб вона доходила приблизно до середини форми з пудингом. Запікайте приблизно 30-40 хвилин до готовності і золотистого кольору.
  8. Охолодіть пудинг, розкладіть по тарілках і полийте кремом. Зверху посипте фісташками.