Абрикосовий тарт з мигдальним кремом і ваніллю

Покроковий рецепт абрикосового тарта з мигдальним кремом і ваніллю з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Випічка і десерти
  • Складність рецепту: Непростий рецепт
  • Час підготовки: 14 хвилин
  • Час приготування: 1 година 30 хвилин
  • Кількість порцій: 8 порцій
  • Кількість калорії: 309 кілокалорій

Абрикосовий тарт з мигдальним кремом і ваніллю

Простий рецепт абрикосового тарта з мигдальним кремом і ваніллю домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 1 годину 30 хвилин. Містить всього 309 кілокалорій.

Інгредієнти на 8 порцій

  • Пшеничне борошно 140 г
  • Мелений мигдаль 80 г
  • Цукор 75 г
  • масло 85 г
  • Яєчний жовток 1 штука
  • Вода-2 чайні ложки
  • Лимонний сік 1 чайна ложка
  • Сіль щіпка
  • Консервовані абрикоси 600 г
  • Ванільний екстракт 2 чайні ложки
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Подрібнені фісташки за смаком
  • Цукрова пудра за смаком

Покроково

  1. Розігріти духовку до 180 градусів. Форму для тарта змастити вершковим маслом.
  2. Для коржа змішати сухі (борошно, 30 грам мигдалю, 50 г цукру, сіль) інгредієнти, натерти на тертці холодне вершкове масло, зробити крихту. Змішати жовток, воду і лимонний сік. Додати до борошняної суміші, вимісити тісто. Тісто розподілити по дну форми, зробити бортики, наколоти корж виделкою і поставити форму з тістом в холодильник на півгодини.
  3. Для крему змішати 2 яйця, ванільний екстракт, цукор (25 грамів), мигдаль (50 грам). Добре збити віночком. Абрикоси нарізати кубиками.
  4. Дістати корж з холодильника і випікати в розігрітій духовці 15-20 хвилин. Остудити 10 хвилин, потім на основу викласти мигдальний крем і запікати ще 10 хвилин. Остудити, викласти абрикоси і відправити в духовку на 10-15 хвилин до готовності.
  5. Готовий тарт остудити, посипати рубаними фісташками і цукровою пудрою. Подавати з кулькою ванільного морозива або ванільним йогуртом.