Абрикосовий чізкейк-запіканка

Покроковий рецепт абрикосового чізкейк-запіканка з фото.

  • Національна кухня: Авторська кухня
  • Тип страви: Випічка, десерт
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Особливості: Рецепт для ово-лакто вегетаріанської дієти
  • Технологія приготування: Випікання
  • Нам знадобиться: Блендер, духовка / духова шафа
  • Час приготування: 40 хв
  • Час приготування: 5 год
  • Кількість порцій: 12 порцій
  • Кількість калорії: 232 кілокалорій
  • Привід: Зустріч з друзями, Сніданок, Обід, Полуденок

Абрикосовий чізкейк-запіканка

Фруктові зірки з абрикосового пюре додадуть цікавий вид цьому простому за складом чізкейк.

Інгредієнти на 12 порцій

  • 180 г печива
  • 80 г розтопленого вершкового масла
  • 1 ст. л. цукрової пудри
  • 1 кг кримчиза
  • 1 склянка цукру
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 4 яйця (розмір L)
  • 1 склянка абрикосового пюре
  • 12-14 середніх абрикосів

Покроково

  1. Печиво подрібнити, змішати з цукровою пудрою і розтопленим вершковим маслом. Ретельно перемішати, а потім утрамбувати на дно рознімної форми, простеленной папером. Припечь 10 хвилин або покласти в холодильник на 20 хвилин.
  2. тим часом готуємо абрикосове пюре. Абрикоси дрібно надрізати хрестоподібно по верхівці. Абрикоси залити окропом і потримати в ньому протягом 1,5-2 хвилини. Після закінчення цього часу шкіра повинна зійти без проблем. Абрикоси розрізати на половинки і видалити кісточки. Блендировать до отримання однорідної маси.
  3. Всі інгредієнти для начинки повинні бути кімнатної температури. Швидко змішати всі інгредієнти начинки, включаючи абрикосове пюре (відкласти для прикраси верху приблизно 3 ст. л. )
  4. вилити Начинку на основу. Верх прикрасити в декількох пюре (для кожної зірочки викласти 1 чайну ложку пюре і розтягнути зубочисткою у формі зірки).
  5. Чізкейк поставити в розігріту духовку до 160 градусів і випікати близько 70 хвилин (центр повинен трохи колихатися). Чізкейк остудити у відкритій духовці годину, провести по борту ножем, а потім поставити на ніч у холодильник.

Рецепт дан на велику форму, я брала на форму 18 см половину норми продуктів.