Абрикосово-персиковий компот

Покроковий рецепт абрикосово-персикового компоту з фото.

  • Національна кухня: Авторська кухня
  • Тип страви: Напої
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Особливості: Рецепт для суворої вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 15 хвилин
  • Час приготування: до 1 години
  • Кількість порцій: 10 порцій
  • Кількість калорії: 51 кілокалорій

Абрикосово-персиковий компот

Простий рецепт абрикосово-персикового компоту авторської кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за до 1 години. Містить всього 51 кілокалорій.

Інгредієнти на 10 порцій

  • Абрикос 700 р.
  • Персик 2 шт.
  • Цукор 300 р.
  • Вода 2 л
  • Барбарис 1 ч. ложк
  • Цукор ванільний 10 р.

Покроково

  1. Компот на сьогоднішній день все ще залишається одним з найбільш оптимальних способів втамувати спрагу і, між іншим, чудовим ґрунтом для експериментів. І тому, як тільки з’являється можливість, я варю різні компоти. Зараз ось вирішила «поєднати» солодкі абрикоси з ніжними персиками — як же смачно вийшло! І нарешті — то багато! (А то постійно занадто багато фруктів, а самого компоту буквально на пару стаканів). Хочу поділитися рецептом з вами, раптом моя ідея припаде комусь до смаку. Отже, продукти, які нам необхідні для компоту.
  2. Персиків у мене було всього 2, звичайно, можна (і навіть потрібно) брати більше цих соковитих плодів. Фрукти потрібно промити під проточною водою. Абрикос розрізати на дві частини і вийняти кісточки. Персикові також вийняти кісточки, м’якоть нарізати на невеликі шматочки.
  3. Зварити сироп. Для цього покласти цукор у каструлю, залити водою. Додати ванільний цукор (за смаком) і барбарис. Довести воду до кипіння на середньому вогні.
  4. Акуратно викласти нарізані фрукти у киплячу воду. Перемішати, накрити кришкою і зменшити вогонь. Варити на маленькому вогні до повторного закипання води.
  5. Як тільки вода закипить, треба зняти каструлю з вогню. Зняти кришку, перемішати компот, знову накрити кришкою і залишити на пару годин. За цей час компот настоїться і стане ще пахучіше.
  6. Готовий компот перелити в пляшки, глечики або будь-які інші ємності. Я кладу в компот фрукти, так набагато смачніше. Ось і все, смачний літній компотец готовий. Особливо він смачний у прохолодному стані. Колір у нього ніжно — оранжевий, смак у міру солодкий, а аромат у нього просто приголомшливий!. . Приємного вам апетиту і охолодження в жарку погоду