Авголемоно з орзо

Покроковий рецепт авголемоно з орзо з фото.

  • Національна кухня: Грецька кухня
  • Тип страви: Супи, Грецька кухня
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Час підготовки: 8 хвилин
  • Час приготування: 55
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 296 кілокалорій

Авголемоно з орзо

Суп, приготовлений на основі курячого бульйону.

Інгредієнти на 4 порції

  • Курячі кістки 200 г
  • цибуля Ріпчаста 1 головка
  • Корінь селери 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Часник 1 зубчик
  • Букет гарни за смаком
  • Паста орзо 115 г
  • Яйце куряче 3 штуки
  • Сіль за смаком
  • Лимонний сік за смаком
  • Мелений чорний перець за смаком

Покроково

  1. Зварити курячий бульйон. Покласти курячі кістки у велику каструлю, туди ж додати цибулю, моркву, селеру, часник і букет гарни, залити водою і довести до кипіння. Варити 2 години, знімаючи піну. В кінці пропустити через сито.
  2. Два літри бульйону вилити в каструлю, довести до кипіння, додати туди макарони і варити 5 хвилин.
  3. Збити яйця в піну, потім додати сік одного лимона і 1 столову ложку холодної води. Додати в яйця ополоник гарячого бульйону, перемішати, потім додати ще 1-2 ополоника бульйону.
  4. Перелити все назад в каструлю, зняти з вогню і перемішати. Приправити і подавати відразу ж, прикрасивши часточкою лимона.