Авдан-сіри

Покроковий рецепт авдан-сирів з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Супи
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 8 хвилин
  • Час приготування: 1 год
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 149 кілокалорій
  • Привід: На обід

Авдан-сіри

Авдан-сіри — національне чуваське страва з курки і овочів. Готується суп не надто довго, але і не дуже швидко, одним словом — встигнете зголодніти! Подається як перша страва до обіднього столу.

Перед вами простий рецепт приготування авдан-сіри. Страва має пряме відношення до чуваської традиційної кухні, подається на обідній стіл в якості першого гарячого блюда. При бажанні суп подається вприкуску зі сметаною і чорним хлібом. Не забудьте посипати авдан-сіри подрібненою зеленню. Удачі!

Кількість порцій: 4

Інгредієнти на 4 порції

  • Курка — 1 Штука
  • Сало бараняче — 100 Г
  • Цибуля ріпчаста — 2 Шт.
  • Морква — 2 Шт.
  • Гриби — 300 Грам
  • Борошно — 1 Ст. ложка
  • Масло вершкове — За смаком
  • Прянощі — За смаком (сіль, петрушка, чорний перець, лаврове листя)

Покроково

  1. Курку промийте і поріжте шматочками.
  2. Розтопіть на сковороді сало.
  3. Обсмажте на сковороді курку з усіх боків. Сіль і перець за смаком.
  4. Викладіть в каструлю курку, додайте порізані великими шматками цибулю, моркву і гриби.
  5. Залийте все окропом і варіть до м’якості.
  6. Зварені овочі необхідно вийняти з бульйону і перетерти.
  7. Тим часом обсмажуємо на вершковому маслі гриби.
  8. Протерті овочі повертаємо до курки.
  9. Туди ж кладемо обсмажені гриби.
  10. Додаємо столову ложку борошна.
  11. Засипаємо прянощі: кріп, петрушку, чорний перець, лавровий лист. Варимо під кришкою 10 хвилин до закипання.
  12. При подачі присипте суп зеленню. Приємного апетиту!