Аджика варена на зиму з помідорів

Покроковий рецепт аджики вареної на зиму з помідорів з фото.

  • Національна кухня: Російська кухня
  • Тип страви: Заготовки, Закуски
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Час підготовки: 18 хвилин
  • Час приготування: 19 год
  • Кількість порцій: 1 порція
  • Кількість калорії: 215 кілокалорій

Аджика варена на зиму з помідорів

Коли настає осінь, починається паніка. І пов’язана вона, звичайно, з консервацією. Треба встигнути наробити запасів, поки є з чого. Ось, як приготувати аджику варену на зиму з помідорів.

Аджика готується різними способами за різними рецептами. Ви можете самі варіювати, яка кількість помідорів, болгарського і перців чилі класти. Це суто індивідуальний вибір, який залежить від ваших особистих переваг. В аджику, крім перцю, часнику і цибулі, часто кладуть ще хрін. Тоді вона виходить ще більш забористой, так би мовити, на російський манер.

Кількість порцій: 1

Інгредієнти на 1 порція

  • Помідори — 5 Кілограм
  • Перець болгарський — 1 Кілограм
  • Морква — 1 Кілограм
  • Цибуля ріпчаста — 600 Г
  • Часник — 400 Грам
  • Перець гострий — 150 Грам (кладемо за смаком)
  • Масло рослинне — 1,5 Склянки
  • Цукор — 1 Склянка
  • Сіль неочищена — 0,5 Склянки (кладемо за смаком
  • Оцет 9% — 150 Мл

Покроково

  1. У нас в наявності пристойна порція овочів, з якими потрібно якомога швидше розправитися. Спершу помиємо їх і позбавимо від зіпсованих частин (якщо потрібно). Особливо це стосується помідорів. З вигляду вони можуть здаватися абсолютно цілими. Розріжте їх і понюхайте. Пахнуть добре — відправляйте в м’ясорубку!
  2. Якщо м’ясорубки немає, скористайтеся блендером. Взагалі — то овочі можна просто дрібно нарізати і згасити, а потовкти вже в процесі варіння. Виходить майже така ж консистенція. Очищаємо болгарський і гострий перці від хвостиків, їх також перемелюємо.
  3. Чистимо моркву, часник і цибулю. Їх можна потерти на тертці, або теж перемолоти в м’ясорубці або комбайні. Кладемо все перемелені овочі в одну велику каструлю, ставимо на плиту.
  4. Коли овочі закиплять, зменшуємо температуру і тушкуємо ще годину. Після чого наливаємо олії, кладемо цукор, сіль і оцет. Тушкуємо на дуже тихому вогні ще близько двох годин. Потім стерилізуємо банки. Готову аджику закладаємо в банки (до країв і закатуємо.
  5. Стерилізувати банки з кришками можна як на паровій бані, так і в духовці, просушивши після їх промивання. Перевертаємо банки вниз кришками, залишаємо на добу. Потім відносимо в льох або холодильник. Там і зберігаємо.