Аджика з помідорів і болгарського перцю

Покроковий рецепт аджики з помідорів і болгарського перцю з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Аджика
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Час підготовки: 18 хвилин
  • Час приготування: 1 год
  • Кількість порцій: 5 порцій
  • Кількість калорії: 48 кілокалорій

Аджика з помідорів і болгарського перцю

Ароматна аджичка — найкраще доповнення до м’ясних страв і гарнірів!

Повірте вам дуже сподобається. Це смачно, корисно для всієї сім’ї.

Інгредієнти на 5 порцій

  • Помідори 3 кг
  • Болгарський перець 1.5 кг
  • Перець чилі 300 гр
  • Часник 400 г
  • Цукор 0.5 скл. (200 мл)
  • сіль 0.5 скл. (200 мл)
  • Рослинне масло 3 стіл. л.
  • Столовий оцет 0.5 скл. (200 мл)
  • Базилік за смаком
  • Орегано за смаком

Покроково

  1. Помідори, перець, часник почистити і підготувати до подрібнення. Перець чилі чистити в рукавичках!
  2. Подрібнити продукти на м’ясорубці.
  3. В пюре з овочів додати цукор, сіль, оцет, олію і спеції. Добре перемішати.
  4. Довести до кипіння і варити, періодично помішуючи протягом 1 години.
  5. Гарячим розлити по стерилізованим банкам, дати охолонути перевернутими.
  6. Перед подачею дати постояти не менше 2-х тижнів закритими.
  7. З цієї кількості продуктів виходить 6,5 л готової аджики!