Аджика з помідорів і перцю на зиму

Покроковий рецепт аджики з помідорів і перцю на зиму з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Заготовки, Закуски
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Особливості: Рецепт для вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 8 хвилин
  • Час приготування: 1 год 10 хв
  • Кількість порцій: 1 порція
  • Кількість калорії: 202 кілокалорій

Аджика з помідорів і перцю на зиму

Це одна з моїх найулюбленіших заготовок на зиму: радує всіх! Спробуйте приготувати смачну аджику з додаванням томатів.

Щоб приготувати аджику, потрібно подрібнити всі овочі зручним способом і потім варити їх зі спеціями, олією і оцтом. Готово!

Кількість порцій: 10

Інгредієнти на 1 порція

  • Помідор — 2 Кг
  • Перець болгарський — 1 Кілограм
  • Часник — 200 Г
  • Перець гострий (чилі) — 250 Г
  • Оцет 9% — 50 Мл
  • Масло рослинне без запаху — 0.5 Склянки
  • Сіль — 1 Ст. ложка
  • Цукор — 2 Ст. ложки
  • Зелень — За смаком

Покроково

  1. Підготуємо овочі для аджики.
  2. Помідори перекручуємо за допомогою блендера або м’ясорубки.
  3. Ріжемо болгарський перець.
  4. Подрібнюємо за допомогою блендера.
  5. Подрібнюємо пекучий перець і часник. У перцю потрібно тільки відрізати хвостики.
  6. З’єднуємо в каструлі всі овочі, ставимо на вогонь і варимо 35 хвилин. Помішуємо регулярно.
  7. Поки вариться аджика, підготуємо сіль, цукор, спеції. Я додала замість свіжого кропу — сушений. Різниці в смаку немає.
  8. Наливаємо олію, оцет, додаємо сіль, цукор і спеції і варимо ще 10 хвилин.
  9. Готову аджику розливаємо по стерильним баночках, закатуємо кришками. Перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Зберігати її потрібно в прохолодному місці.