Аджика з помідорів і перцю

Покроковий рецепт аджики з помідорів і перцю з фото.

  • Національна кухня: Кавказька кухня
  • Тип страви: Закуски, Аджика
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 16 хвилин
  • Час приготування: 20 хв
  • Кількість порцій: 10 порцій
  • Кількість калорії: 94 кілокалорій
  • Привід: На швидку руку

Аджика з помідорів і перцю

Аджика — знамените блюдо, яке має незабутнім смаком. Існує безліч рецептів, як приготувати аджику з помідорів і перцю. Її можна готувати з варінням і без, погостріше і солодше.

Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати аджику з помідорів і перцю. Цей рецепт буде достатньо гострим. Приготування соусу буде без варіння. В нашому варіанті страви відмінно зберігатися аромат овочів. Аджика відмінно підійде як приправа для багатьох страв.

Кількість порцій: 10-12

Інгредієнти на 10 порцій

  • Болгарський перець — 700 Г
  • Помідори — 2 Кг
  • Часник — 1 Штука
  • Гострий червоний перець — 2 Шт.
  • Сіль — 4 Ст. ложки
  • Рослинна олія — 100 Грам
  • Чорний мелений перець — За смаком
  • Спеції — 3 Ст. ложки (коріандр, хмелі — сунелі, базилік сушений, пепра, чебрець)
  • Томатна паста — 2 Ст. ложки

Покроково

  1. Всі овочі, підготовлені для аджики, помийте, наріжте і прокрутіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна. З пекучого перцю не забудьте видалити все насіння.
  2. Після того, як перекрутили все овочі, додайте перець, сіль, трохи спецій і обов’язково — томатну пасту.
  3. Змішайте все дуже ретельно. Для консервації додайте рослинне масло. Аджика буде неймовірно ароматною і дуже смачною. Покладіть отриманий соус в окрему ємність в холодильник. Бажаю вам приємного апетиту.