Аджика з помідорів і цибулі на зиму

Покроковий рецепт аджики з помідорів і цибулі на зиму з фото.

  • Національна кухня: Російська кухня
  • Тип страви: Заготовки, Закуски
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Час підготовки: 14 хвилин
  • Час приготування: 5 год
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 255 кілокалорій

Аджика з помідорів і цибулі на зиму

найсмачніша заготівля на зимовий період — це, звичайно ж, ароматна і пікантна аджика. Достаток соковитих овочевих інгредієнтів і яскравий смак — ось основні складові популярності даного страви!

Перед вами простий рецепт, який розповість, як приготувати аджику з помідорів і цибулі на зиму. Ароматну закуску можна подати до м’яса, овочів, а також всевозмлжным гарнірів. Я вже не кажу про те, щоб просто намазувати аджику на хлібець Вдалого приготування!

Кількість порцій: 4-5

Інгредієнти на 4 порції

  • Помідори — 300 Г
  • Цибуля ріпчаста — 100 Г
  • Морква — 100 Г
  • Яблуко — 100 Г
  • Перець болгарський — 100 Г
  • Часник — 1 Штука
  • Перець гіркий — 2 Шт.
  • Сіль — 1 Ст. ложка
  • Цукор — 1 Ст. ложка
  • Оцет — 1 Ст. ложка
  • Масло рослинне — 40 Мл

Покроково

  1. Промиваємо всі овочі. Моркву і яблука очищаємо, натираємо на середній тертці.
  2. Перець болгарський очищаємо від насіння, нарізаємо смужками. Цибулю ріжемо півкільцями. Помідори нарізаємо шматочками.
  3. В казані розігріваємо рослинне масло. Обсмажуємо моркву, перець, цибуля та яблука. Приблизно 20 хвилин, помішуючи.
  4. Додаємо томати, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою 3-4 години.
  5. Додаємо в казан зубчики часнику і гострий перець, очищений від насіння. Тушкуємо ще 1 годину. Коли овочі перетворяться на пюре, додайте сіль, цукор і оцет. Перемішайте.
  6. Розкладіть гарячу аджику по стерилізованим баночках. Закрийте їх кришками, остудіть. Зберігайте в прохолодному місці. Приємного апетиту!