Аджика з помідорів і часнику, без перцю

Покроковий рецепт аджики з помідорів і часнику, без перцю з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Заготовки, Закуски
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 17 хвилин
  • Час приготування: 1 год
  • Кількість порцій: 5 порцій
  • Кількість калорії: 221 кілокалорій

Аджика з помідорів і часнику, без перцю

Якщо задумали зробити аджику, і з якихось причин у вас немає болгарського перцю, не поспішайте засмучуватися. Аджику можна готувати і без нього. Звичайно ж, смак буде відрізнятися, зате готується простіше.

Перед вами простий рецепт приготування аджики з помідорів і часнику, без перцю. Виключивши з рецепту болгарський перець, слід додавати побільше томатів і спецій, щоб аджика вийшла ароматною і ситної. А ось без гіркого перцю ніяк не обійтися, адже він надає закуски характерну гостроту і пікантність. Удачі!

Кількість порцій: 5-6

Інгредієнти на 5 порцій

  • Помідори — 1,5 Кг
  • Перець червоний гіркий — 400 Грам
  • Часник — 300 Г
  • Оцет — 2 Ст. ложки
  • Коріандр — 1 Ст. ложка (насіння)
  • Кріп — 1 Ст. ложка (насіння)
  • Хмелі — сунелі — 1 Ст. ложка
  • Сіль — 3 Ст. ложки

Покроково

  1. Ретельно промиваємо помідори, нарізаємо їх шматочками середнього розміру. Перекручуємо томати в м’ясорубці. Також перекручуємо очищений часник, гіркий перець (разом з насінням) і всі спеції. Перекладаємо масу у велику каструлю, ставимо на повільний вогонь. Додаємо сіль і оцет, доводимо до кипіння.
  2. Розливаємо гарячу аджику по стерилізованим банкам, закриваємо кришками. Після охолодження зберігаємо в прохолодному місці.
  3. Приємного апетиту!