Аджика з помідорів і часнику на зиму

Покроковий рецепт аджики з помідорів і часнику на зиму з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Соуси, Закуски
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 11 хвилин
  • Час приготування: 3 дн 4 год
  • Кількість порцій: 1 порція
  • Кількість калорії: 119 кілокалорій

Аджика з помідорів і часнику на зиму

Аджика з помідорів і часнику на зиму — це відмінний варіант цієї гострої закуски, яку запросто можна подавати до м’яса, риби та гарячим стравам. Готується просто, що теж важливо. Спробуємо?

Ви можете сказати, що це не справжня аджика, що справжня готується без помідорів, але! Помідори пом’якшують гостроту і підсилюють смак цього чудового блюда. А ще її можна їсти без побоювання, що станеш вогнедихаючим драконом. Розповідаю, як приготувати аджику з помідорів і часнику на зиму без втрат вітамінів.

Кількість порцій: 1

Інгредієнти на 1 порція

  • Помідор — 1 Кілограм
  • Перець червоний пекучий — 150 Г
  • Перець болгарський червоний — 150 Г
  • Часник — 100 Г
  • Сіль — 1 Чайна ложка (з гіркою)
  • Кінза — 1 Пучок

Покроково

  1. Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі помийте і поріжте невеликими шматочками.
  2. Перекрутіть всі інгредієнти через м’ясорубку на крупній решітці. Не забудьте про сіль!
  3. Ретельно перемішайте і залиште на кілька днів при кімнатній температурі для бродіння. На поверхні, що буде з’являтися піна, яку необхідно буде «збивати» раз в день. Просто перемішуйте аджику ложкою. Залежно від соковитості овочів цей процес може тривати від 4 до 7 днів.
  4. Розкладіть аджику за чистим сухим банкам, закрийте кришками і зберігайте в прохолодному місці.