Аджика з помідорів і часнику

Покроковий рецепт аджики з помідорів і часнику з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Заготовки, Закуски
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Особливості: Рецепт для вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 9 хвилин
  • Час приготування: 1 год 30 хв
  • Кількість порцій: 7 порцій
  • Кількість калорії: 238 кілокалорій

Аджика з помідорів і часнику

Аджика готується з різних овочів, головне — додавання гострого перцю. Хочу поділитися рецептом аджики, яку завжди готую: з помідорів, часнику і перцю. Спробуйте!

Для аджики подрібніть всі овочі, варите 30 хвилин, потім додайте спеції. Варіть ще 30 хвилин. Розлийте гарячу аджику по стерильним банках, і загорніть!

Кількість порцій: 7

Інгредієнти на 7 порцій

  • Помідор — 1 Кілограм
  • Часник — 250-300 Грам
  • Перець гіркий — 500 Г
  • Перець болгарський — 800 Грам
  • Сіль — 2 Ст. ложки
  • Цукор — 3 Ст. ложки
  • Масло соняшникове — 0,5 Склянки
  • Оцет столовий 9% — 50 Мл
  • Спеції, пряності — 2 Чайних ложки ((кріп, хмелі — сунелі, кінза, перець чорний мелений))

Покроково

  1. Підготуємо овочі. Все потрібно вимити, видалити насіння з перцю.
  2. Перекручуємо всі овочі за допомогою електром’ясорубки або потужного блендера.
  3. Перемішуємо. Ставимо на вогонь, варимо 30 хвилин.
  4. Додаємо спеції, сіль, цукор, масло і оцет: варимо ще 30 хвилин.
  5. Аджика готова.
  6. Аджику розливають гарячої по стерильним баночках і закочують спеціальним ключем.