Адигейський сир своїми руками

Покроковий рецепт адигейського сиру своїми руками з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Закуски
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Час підготовки: 9 хвилин
  • Час приготування: 2 год
  • Кількість порцій: 16 порцій
  • Кількість калорії: 218 кілокалорій

Адигейський сир своїми руками

Чудовий дієтичний продукт – адигейський сир, та ще й зроблений своїми руками. Його можна подавати щодня, а також використовувати для приготування різних салатів, сирних з зеленню та спеціями.

Цей простий і дуже зручний рецепт адигейського сиру своїми руками під силу кожній господині. Є кілька рецептів приготування такого сиру, але цей — максимально простий і не займе багато вашого часу. Навіть якщо ви на дієті і вважаєте калорії, то цей продукт просто незамінний. Сир можна використовувати для бутерброда, для приготування різних страв. Добре адигейський сир поєднується з помідором, базиліком і петрушкою.

Кількість порцій: 16-20

Інгредієнти на 16 порцій

  • Сироватка — 1 Літр
  • Молоко пастеризоване — 3 Л

Покроково

  1. Доведіть молоко до кипіння. Влийте до нього сироватку. Залиште так нудитися на маленькому вогні. Зачекайте, поки сир згорнеться. Зазвичай проходить 7 хвилин.
  2. Візьміть іншу каструльку або накрийте миску, подвійним її шаром марлі. Перелийте в неї сир. Спочатку виллється сироватка. Потім — сам сир. Підсолити. Додайте трави, спеції (за бажанням).
  3. Щільно зав’яжіть марлю, схрещуючи два кінця і ще два кінця. Отримавши перев’язку «хрест на хрест», підвісьте так, щоб стікали залишки сироватки.
  4. Після того, як стекла сироватка, покладіть сир під прес прямо в марлі. Викладіть його на тарілку, зверху притисніть інший і поставте літрову банку з водою. Надішліть все в холодильник.
  5. Дістаньте через пару годин з холодильника. Акуратно звільніть сир від марлі. Все готово. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати адигейський сир своїми руками, спробуйте повторити цей рецепт будинку і почастуєте готовим продуктом своїх домочадців. Бон апетит!