Американський банановий кекс

Покроковий рецепт американського бананового кексу з фото.

  • Національна кухня: Американська кухня
  • Тип страви: Випічка
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Особливості: Рецепт для ово вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 19 хвилин
  • Час приготування: до 1.5 годин
  • Кількість порцій: 6 порцій
  • Кількість калорії: 298 кілокалорій

Американський банановий кекс

Простий рецепт американського бананового кексу американської кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за до 1.5 годин. Містить всього 298 кілокалорій.

Інгредієнти на 6 порцій

  • Банан 3 шт.
  • Куряче яйце 2 шт.
  • Борошно пшеничне 240 р.
  • Сода харчова 1 ч. ложк
  • Цукор 1 скл.
  • Кориця 0.3 ч. ложк
  • Волоський горіх 150 р.
  • Соняшникова олія 100 мл
  • Сметана 2 ст. ложк
  • Ванільна есенція 1 ч. ложк

Покроково

  1. Незважаючи на те, що до складу цього кексу входить велика кількість різних продуктів, готується він дуже швидко і просто, основний час приготування займає саме випікання. Адже потрібно відкривати щось нове, прилучатися до різних страв національних кухонь різних народів, адже це неймовірно цікаво! Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом американського пирога, дуже ніжного і смачного. Не хочете шматочок? Отже, продукти, які нам знадобляться.
  2. Банани повинні бути дуже зрілими, а то і перезрілим. Пюрировать банани з допомогою заглибного блендера, виделкою, а то і зовсім руками.
  3. Волоські горіхи нарізати на невеликі шматочки.
  4. Збити яйця з цукром. Влити рослинне масло, збити ще раз до отримання однорідного світлого крему.
  5. Додати банани, волоські горіхи і просіяне борошно з содою і корицею. Перемішати, додати сметану і ванільну есенцію (можна замінити ваніліном або ванільним цукром, а можна і зовсім нічого не додавати). Перемішати.
  6. Форму для запікання змастити вершковим маслом і присипати борошном. Викласти у форму тісто, розрівняти поверхню. Випікати кекс до готовності при 180 градусах близько 50 хвилин.
  7. Готового кексу дати охолонути у формі, потім перекласти на решітку до повного охолодження.
  8. Готовий кекс нарізати на порційні шматки, подавати з молоком, какао, кавою або чаєм. Дуже смачно і ароматно, спробуйте! Приємного апетиту!