Ананасовий торт-морозиво

Покроковий рецепт ананасового торт-морозиво з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Десерт
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Особливості: Рецепт для ово-лакто вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 19 хвилин
  • Час приготування: 2 год 30 хв
  • Кількість порцій: 10 порцій
  • Кількість калорії: 445 кілокалорій

Ананасовий торт-морозиво

Кожна європейська нація вносила до виготовлення смачного продукту свої ідеї. Уродженці Австрії додали в морозиво, шоколад. Італійці придумали морозиво-асорті з добавками з фруктів, горіхів, лікеру, шматочків печива і навіть квітів.

Інгредієнти на 10 порцій

  • 2 ананаса середньої величини
  • 3 яєчних білка
  • 750 мл вершків жирністю 35%
  • цукор – 200 г
  • 150 г чорного шоколаду

Покроково

  1. Ананаси розрізати вздовж на 4 частини.
  2. Акуратно вирізати з шкірки, м’якоть, видалити жорстку серцевину. Нарізати м’якоть невеликими кубиками.
  3. У каструлі закип’ятити воду. Опускати
  4. в неї ананаси на шумовке невеликими
  5. порціями на 30 сек.
  6. Приблизно чверть всіх ананасів
  7. відкласти. Інші перекласти
  8. в чашу блендера, розмолоти в пюре; викласти в миску.
  9. Віночком збити білки з цукром.
  10. Збити 250 мл охолоджених вершків
  11. і обережно з’єднати їх з білками.
  12. Вмішати білково — вершкову масу
  13. ананасовим пюре. Додати відкладені шматочки ананаса.
  14. Викласти отриману масу
  15. в круглу форму, накрити плівкою.
  16. Поставити в морозильну камеру на
  17. ніч.
  18. Шоколад натерти на тертці. Вершки, постійно помішуючи,
  19. нагріти на слабкому вогні. Всипати шоколад і продовжувати нагрівати до повного
  20. розчинення шоколаду. Остудити вершки
  21. до кімнатної температури, потім поставити в холодильник на ніч.
  22. На наступний день вершки з шоколадом збити віночком. Форму з тортом опустити на кілька секунд у гарячу воду, потім перевернути на блюдо.
  23. Зняти форму з торта. Змастити торт вершково — шоколадним кремом і знову помістити на 2-3 години в морозильну камеру.