Ананасовий торт Соняшник

Покроковий рецепт ананасового торта Соняшник з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Десерт
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Особливості: Рецепт для ово-лакто вегетаріанської дієти
  • Технологія приготування: Випікання
  • Нам знадобиться: Духовка / духова шафа
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 1 год 30 хв
  • Кількість порцій: 12 порцій
  • Кількість калорії: 137 кілокалорій
  • Привід: День народження, Дитяче свято, Новий рік

Ананасовий торт Соняшник

Простий рецепт ананасового торта Соняшник домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 1 год 30 хв. Містить всього 137 кілокалорій.

Інгредієнти на 12 порцій

  • фісташки – 200 г
  • ананас – 1 шт.
  • Для бісквіта:
  • коричневий цукор – 4 ст. л.
  • яйця – 6 шт.
  • масло – 80 г
  • борошно – 1 склянку
  • темний шоколад (60%) – 100 г
  • Для крему:
  • желатин – 10 г
  • жирні вершки – 125 мл
  • цукор – 0,75 склянки
  • сирний сир – 400 г

Покроково

  1. Приготувати бісквіт. Поламати шоколад на шматочки, розтопити на водяній бані і остудити до 30°С. Відокремити жовтки від білків. Жовтки розтерти з половиною цукру дочиста і, помішуючи, поступово влити в них розтоплений шоколад.
  2. Збити білки з цукром в густу піну і додати до жовтків. Зверху просіяти борошно, влити розтоплене тепле вершкове масло і ретельно перемішати. Викласти тісто в змащену маслом роз’ємну форму діаметром 24 см і випікати 35-40 хв. при 200°С.
  3. Для крему желатин замочити в 2 ст. л. холодної кип’яченої води на 20 хв. Ананас очистити від шкірки, половину м’якоті нарізати маленькими кубиками. Утворився сік злити. Сирний сир змішати з цукром і кубиками ананаса.
  4. Желатин віджати, нагріти на слабкому вогні до повного розчинення. Трохи охолодити і з’єднати з сирною масою, поставити в холодильник на 15 хв. Вершки збити в міцну піну, змішати зі злегка застиглим кремом.
  5. Вийняти бісквіт з форми і остудити на решітці. Потім розрізати по горизонталі на 2 коржа. Нижній корж промазати 2/2, порції крему, накрити другим коржем і змастити з усіх боків залишилися кремом.
  6. Залишився ананас нарізати тонкими скибочками у вигляді пелюстків і укласти віялом на торт. Горіхи порубати ножем, частина горіхів всипати в центр торта, що залишилися обсипати боки. До подачі на стіл поставити в холодильник.