Ананасовий шербет з лимонно-сельдереевым песто

Покроковий рецепт ананасового шербету з лимонно-сельдереевым песто з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Друга страва
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Особливості: Рецепт для ово вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 8 хвилин
  • Час приготування: 15 хв
  • Кількість порцій: 6 порцій
  • Кількість калорії: 163 кілокалорій

Ананасовий шербет з лимонно-сельдереевым песто

Простий рецепт ананасового шербету з лимонно-сельдереевым песто домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 15 хв. Містить всього 163 кілокалорій.

Інгредієнти на 6 порцій

  • яйце – 1 шт.
  • вода холодна – 3/3, склянки
  • цукор – 3/3, склянки
  • ананас середнього розміру – 1 шт.
  • Для песто
  • горіхи кедрові – 1/1, склянки
  • вода – 1/1, склянки
  • селера (зелень) – 1/1, склянки
  • цукор – 3 ст. л.
  • фісташки очищені – 1 ст. л.
  • Для песто:
  • невеликий лимон – 1 шт.

Покроково

  1. Ананас очистити і нарізати маленькими шматочками (повинно вийти приблизно 3,5 склянки).
  2. У блендер покласти шматочки ананаса, влити воду, додати 3/3, склянки цукрового піску. Збивати на середній швидкості протягом 4-5 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться і маса не стане пишною і однорідною.
  3. Покласти шербет в миску і поставити в холодильник мінімум на 1 годину. Потім кожні 30 хвилин протягом 3-4 годин збивати суміш. Коли морозиво почне застигати, додати збитий з цукром білок.
  4. Перекласти шербет в герметичний пластиковий контейнер, щільно закрити кришкою і поставити в морозилку мінімум на 2 години.
  5. Для приготування песто невелику каструлю з товстим дном, поставити на сильний вогонь. Влити в каструлю 1/1, склянки води і додати цукор. Довести суміш до кипіння і варити на повільному вогні протягом 2 хвилин, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться. Зняти каструлю з вогню і дати сиропу повністю охолонути.
  6. Іншу каструлю з товстим дном, поставити на сильний вогонь. Влити воду і довести її до кипіння. Поки нагрівається вода, зняти цедру з лимона, щоб вийшли 2 довгі «завитки». Опустити цедру в киплячу воду і варити протягом 3-4 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Злити воду, просушити цедру за допомогою паперових серветок.
  7. З м’якоті лимона вичавити 2 ст. л. соку. У блендер додати відварену цедру лимона, влити лимонний сік, цукровий сироп, покласти подрібнені листя селери, кедрові горішки і фісташки. Збивати на середній швидкості протягом 4-5 хвилин, поки маса не стане пишною і однорідною.
  8. Перед подачею на стіл дістати шербет з морозильника, покласти кілька кульок в красиве сервірувальне блюдо або креманку, зверху полити соусом і подавати на стіл.