Англійська цибулевий суп

Покроковий рецепт англійської цибульного супу з фото.

  • Національна кухня: українська кухня
  • Тип страви: Суп
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Технологія приготування: Варіння
  • Час підготовки: 7 хвилин
  • Час приготування: 1 год 30 хв
  • Кількість порцій: 6 порцій
  • Кількість калорії: 109 кілокалорій

Англійська цибулевий суп

Простий рецепт англійської цибульного супу англійської кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 1 год 30 хв. Містить всього 109 кілокалорій.

Інгредієнти на 6 порцій

  • цибуля — порей (тільки біла частина) – 1 товстий стебло
  • масло вершкове – 1 пачка
  • масло оливкове – 2 ст. л.
  • бульйон курячий – 1,5 л
  • сир чеддер – 100 г
  • часник – 6 зубчиків
  • шавлія (тільки листя) – 1 пучок
  • багет – 8 скибочок
  • перець – за смаком
  • сіль – за смаком
  • цибуля різних сортів (рожевий, білий і шалот) – 1 кг

Покроково

  1. Очистити і нарізати шалот, білий і рожевий цибулю на тонкі півкільця, а порей на кільця. Подрібнити часник і нашаткувати листя шавлії, залишивши кілька листочків для прикраси.
  2. В каструлю з товстим дном налити оливкову олію і розтопити в ньому пачку вершкового.
  3. Коли масло почне пузиритися, покласти в каструлю часник і шавлію і обсмажити протягом 2-3 хвилин на швидкому вогні. Покласти весь цибулю, посолити, поперчити і, збавивши вогонь до мінімуму і тушкувати близько години не під щільно закритою кришкою, помішуючи час від часу. Десь за 15 хвилин до закінчення приготування зняти кришку, щоб злегка випарити утворився сік.
  4. Коли цибуля приготується, влити бульйон, додати сіль і перець. Залишити на маленькому вогні ще 10 хвилин.
  5. В тостері або під грилем в духовці обсмажити хліб до рум’яної скоринки. Натерти сир.
  6. Розлити суп по жароміцним мисках. Покласти зверху по 2 шматочки багета, посипати сиром і прикрасити листочками шавлії, змазані оливковою олією.
  7. Поставити в розігріту духовку, щоб сир злегка запікся.