Апельсинове варення в хлібопічці

Покроковий рецепт апельсинового варення в хлібопічці з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Заготовки, Варення
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Час підготовки: 18 хвилин
  • Час приготування: 3 год
  • Кількість порцій: 3 порції
  • Кількість калорії: 208 кілокалорій

Апельсинове варення в хлібопічці

При наявності хлібопічки можна балувати домашніх не тільки смачною випічкою, але і ароматним вареньицем, яке зігріє навіть в саму холодну холоднечу. Пропоную один з таких рецептів.

Лимонний сік використовується в даному рецепті і як консервант, і як підсилювач смаку. Ароматне і смачне варення — це якраз те, чого не вистачає для повного щастя в холодну пору року. Дуже раджу уважно вивчити рецепт, як приготувати апельсинове варення в хлібопічці, щоб насолоджуватися цим ласощами як можна частіше.

Кількість порцій: 3-5

Інгредієнти на 3 порції

  • Апельсини — 500 Г
  • Цукор — 500 Г
  • Лимонний сік — 40 Грам

Покроково

  1. За легендою Європа дізналася про апельсинах саме у вигляді джему. Ці яскраві і соковиті плоди люблять по всьому світу, з них готують різні ласощі та десерти. Отже, очистити апельсини від шкірки і шкірки, після чого відміряємо, щоб готової м’якоті було рівно 500 грам.
  2. Потім нарізаємо апельсини як можна дрібніше і відправляємо в ємність хлібопічки.
  3. Відміряємо 500 грам цукру, засипаємо їм апельсини в хлібопічці.
  4. В самому кінці видавлюємо сік половинки лимона (або вливаємо вже готовий сік, його можна знайти в магазині). Тепер вибираємо режим «Джем», який присутній в більшості моделей хлібопічки.
  5. Зверніть увагу, що кількість засипаних інгредієнтів в хлібопічці не повинно перевищувати 70% заповнення форми. Якщо буде занадто багато інгредієнтів, то під час варіння джем розплескати і обладнання може згоріти (якщо бризки потраплять на нагрівальний елемент). Якщо хочете, щоб джем був більш густим, то додавайте замість звичайного цукру пектиновмістний.