Апельсинове тістечко

Покроковий рецепт апельсинового тістечка з фото.

  • Національна кухня: Авторська кухня
  • Тип страви: Десерт
  • Складність рецепту: Складний рецепт
  • Технологія приготування: Випікання
  • Нам знадобиться: Духовка / духова шафа
  • Час підготовки: 16 хвилин
  • Час приготування: 3 год
  • Кількість порцій: 12 порцій
  • Кількість калорії: 133 кілокалорій

Апельсинове тістечко

Простий рецепт апельсинового тістечка авторської кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 3 год. Містить 133 кілокалорій.

Інгредієнти на 12 порцій

  • Корж:
  • жовтки — 13 шт.
  • цукор — 6 ст. л.
  • борошно — 6 ст. л.
  • цедра 3 апельсинів
  • розпушувач — 1 уп.
  • Просочення і желе:
  • желатин — 10 г
  • апельсини — 3 шт.
  • цукор — 100 г
  • 2 апельсина для прикраси
  • Суфле:
  • білки — 13 шт.
  • масло вершкове — 150 г
  • згущене молоко — 1 б.
  • ванільний цукор — 1 ч. л.
  • цукор — 250 г
  • молоко — 0,5 склянки
  • желатин — 20 г

Покроково

  1. Відокремити білки від жовтків. Жовтки збити з цукром, додати терту цедру апельсина і просіяне борошно змішане з розпушувачем. Добре перемішати. Викласти у змащену вершковим маслом форму (прямокутну) і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хв. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дістати з духовки, перекласти на решітку, через 15 хвилин загорнути в харчову плівку, щоб краї не підсихали.
  2. З 3-4 апельсинів видавити сік, шкірку, нарізати подрібніше. Викласти все в каструлю, додати 100-150 г цукру (регулюйте за смаком, потім можна буде додати, але не треба робити занадто солодко) і води, щоб ледь покрило шкірку апельсина. прокип’ятити кілька хвилин. зняти з вогню і процідити через марлю, остудити.
  3. Розрізати корж на 2 частини. Обидва коржа трохи просочити сиропом. Один корж покласти у форму.
  4. молоко додати желатин, залишити набухати.
  5. Збити м’яке вершкове масло, додати згущене молоко, збити.
  6. Підігріти молоко з желатином на повільному вогні (не доводити до кипіння) до повного розчинення желатину.
  7. Білки збити в піну, додати ванільний і звичайний цукор і збити до стійких піків.
  8. Продовжуючи збивати влити молоко з желатином тонкою цівкою. Порціями додати масло зі згущеним молоком, добре перемішати.
  9. Викласти майже всі суфле на корж, накрити другим, просоченої стороною вниз. Залишилися суфле промазати тонким шаром верхній корж. Прибрати в холодильник для застигання.
  10. залишився апельсиновий сироп додати желатин. Через 10 хвилин підігріти (не кип’ятити) до повного розчинення желатину. Остудити до кімнатної температури. З 2 апельсинів зрізати шкірку, нарізати тонкими кружечками. Дістати форму їх холодильника, вилити трохи желе, розкласти кружечки апельсина, вилити решту желе, щоб апельсини були покриті їм. Прибрати в холодильник на ніч. Перед подачею розрізати на порційні шматки.

Вершкове масло і згущене молоко повинні бути однієї температури, інакше не вийде збити їх в однорідну масу. Готове суфле швидко схоплюється, тому потрібно швидко його викладати.

Краще використовувати прямокутну роз’ємну форму, якщо її немає, то можна звичайну форму застелити харчовою плівкою, щоб було легше витягувати для нарізки. Для желе можна використовувати готової желе (порошкове) або сік.