Апельсиновий джем в мікрохвильовці

Покроковий рецепт апельсинового джему в мікрохвильовці з фото.

  • Національна кухня: Європейська кухня
  • Тип страви: Десерти і випічка
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Час підготовки: 5 хв
  • Час приготування: 15 хв
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 75 кілокалорій
  • Привід: Пост, десерт, сніданок

Апельсиновий джем в мікрохвильовці

Ароматний і яскравий як за смаком, так і на вигляд цитрусовий джем, який готується за лічені хвилини в мікрохвильовій печі! Його можна використовувати для начинки в булочках, рогаликах, вкривати пироги і торти, а також просто намазувати на шматочок хліба або іншої випічки. Він виходить прозорий густий. Зберігати такий джем можна досить довго в холодильнику.

Інгредієнти на 4 порції

  • Апельсин 2 шт.
  • Лайм 0.5 шт.
  • Цукор 12 ст. л.

Покроково

  1. Для приготування апельсинового джему в мікрохвильовці нам знадобляться апельсини, половина лайма або лимона, цукор.
  2. Апельсини чистимо ножем, зрізуючи шкірку і білі волокна, вирізаємо часточки. Наше завдання — зрізати якомога більше м’якоті без білих перекриттів.
  3. Складаємо апельсинові скибочки в чашу блендера.
  4. Збиваємо на високій швидкості до отримання однорідної кашки.
  5. Переливаємо апельсинову кашку в ємність, яку можна ставити в мікрохвильову піч. Важливо: ємність повинна бути високою, так як джем буде підніматися. Всипаємо цукор і вичавлюємо сік з половини лайма. Перемішуємо.
  6. Ставимо в мікрохвильову піч на 7 хвилин при потужності 800 Вт. Дістаємо миску, перемішуємо джем.
  7. Ставимо знову джем в мікрохвильову піч. Готувати ще 5 хвилин при тій же потужності. Дістати джем, перемішуємо і залишаємо остигати, періодично перемішуючи. Після того, як джем охолоне — перекласти його в банку і зберігати в холодильнику.