Арахісова халва в шоколаді

Покроковий рецепт арахісової халва в шоколаді з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Випічка і десерти
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Час підготовки: 17 хвилин
  • Час приготування: 2 години
  • Кількість порцій: 2 порції
  • Кількість калорії: 159 кілокалорій

Арахісова халва в шоколаді

Простий рецепт арахісової халва в шоколаді домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 2 години. Містить всього 159 кілокалорій.

Інгредієнти на 2 порції

  • Мед 25 г
  • Масло какао 25 г
  • Арахіс 150 г
  • Какао 35 г
  • Ванільний стручок 1 штука

Покроково

  1. Для приготування просто халви нам знадобляться перші три інгредієнти зі списку, а саме : арахіс, мед (приблизно 2 столові ложки), масло какао(20 грам).
  2. Арахіс подрібнюємо до однорідного стану в блендері або кавомолці, додаємо до нього мед (густий мед можна трохи нагріти), а також розтоплене какао масло.
  3. Дуже ретельно все змішуємо, розфасовуємо по формочках(я утрамбовывала у форми для кексів, куплених в фикспрайс, приблизно за 24-25 грам на кожну) і прибираємо в холодильник приблизно на 1-2 години! Поки наша смачна і корисна халва приймає потрібну форму і щільність, ми можемо приготувати глазур.
  4. Для шоколаду нам знадобляться наступні три інгредієнти : какао масло (25 грамів), какао терте (35 г), мед (приблизно 1 ст. ложка з невеликою гіркою) і ванільний стручок (за бажанням можете додати половину вмісту одного стручка).
  5. Натріть на тертці, або просто подрібніть масло какао і какао терте
  6. На водяній бані розтопіть какао масло та какао терте
  7. Додайте до розтопленим какао масла і какао тертому мед, перемішайте все до однорідної маси
  8. Дістаємо халву з холодильника, потім з двох сторін в шоколадну масу, поки та ще тепла, викладаємо на піднос і відправляємо в холодильник для застигання( може вийти так, що шоколад буде застигати, тому можна просто його знову трохи нагріти на водяній бані і добре перемішати).

Порада: а) Щоб шар шоколаду був товщий, необхідно повторно вмочити халву в шоколад після її застигання.

б) Для тих , хто не хоче «заморочуватися» з приготуванням шоколаду, можна просто розтопити плитку хорошого гіркого шоколаду( можу порекомендувати для цієї справи «Бабаєвський» шоколад з вмістом какао 55% і 75%)

Всім бажаю приємного апетиту!