Арахісова халва

Покроковий рецепт арахісової халви з фото.

  • Національна кухня: Російська кухня
  • Тип страви: Десерти
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Особливості: Рецепт пісного страви
  • Час підготовки: 14 хвилин
  • Час приготування: 2 год
  • Кількість порцій: 2 порції
  • Кількість калорії: 55 кілокалорій
  • Привід: Для дітей

Арахісова халва

Те, що любимо з дитинства, виявляється легко можна приготувати вдома і насолоджуватися! Справжня арахісова халва!

Кількість порцій: 6

Інгредієнти на 2 порції

  • арахіс — 1 Склянка (сирої)
  • цукор — 1 Стакан (для кращої патоки тільки тростинний від Містраль)
  • вода — 100 Мл
  • борошно — 70 Грам (плюс — мінус)

Покроково

  1. Обсмажити арахіс до характерного запаху і кольору. Потім акуратно відлущити його, можна залучити дітей до даної роботи. Паралельно обсмажити борошно до золотистого кольору і горіхового запаху.
  2. потім треба буде перемолоти горішки
  3. Далі готуємо карамельний сироп: Склянка тростинного цукру заливаємо водою і не заважаючи залишаємо варитися. Даємо покипіти до температури 118-122 С. І засипаємо мелений арахіс.
  4. Добре перемішуємо, додаємо пересмажену борошно. Якщо консистенція вийшла дуже густий, можна додати маргарин — масло 2 ст. л. Все добре вимісити, перекласти у форму, тарілку, утрамбувати і в холодильник на 2-3 години. Потім нарізати на шматочки, можна заглазировать — вийде халва Ротфронт)
  5. Ось такою ароматною халвою можна зробити солодше трапезу і життя)