Армійська каша

Покроковий рецепт армійської каші з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Гарячі страви, Каші
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Час підготовки: 7 хвилин
  • Час приготування: 1 год
  • Кількість порцій: 2 порції
  • Кількість калорії: 248 кілокалорій
  • Привід: На обід

Армійська каша

Армійська каша відома багатьом ще з часів походів і приготування їжі на багатті. В армії і на війні у всі часи готували таку кашу з тушонкою, оскільки вона поживна і смачна.

Армійська каша — це блюдо з тушкованим м’ясом, яке можна готувати на основі будь-якої крупи. Я вибрала перлову, але як альтернатива може бути пшенична, ячна і т. п. Тушонку теж можна брати будь-яку, додавши томатну пасту і часник і обсмаживши на сковороді (перед відправкою в каструлю з крупою).

Кількість порцій: 2-4

Інгредієнти на 2 порції

  • Перлова крупа — 150 Г
  • Свинина або яловичина — 250 Грам (тушкована)
  • Часник — 1 Зубчик
  • Сіль — За смаком
  • Томатна паста — За смаком

Покроково

  1. Перлову кашу вживали ще наші предки багато століть тому, вони цінували її за поживні і корисні властивості. Сьогодні армійська каша асоціюється саме з перловкою і тушонкою.
  2. Перед відправкою перлової крупи в окріп, обсмажте її трохи на сковороді без додавання масла: це дозволить крупі бути розсипчастою і не склеюватися після приготування. Після цього її можна відправляти варитися.
  3. Варимо кашу на слабкому вогні. Тим часом візьмемося за «начинку».
  4. Тушонку відправляємо на сковороду, додаємо до неї видавлений часник і томатну пасту. Смажимо, постійно помішуючи, і коли випарується зайва рідина, викладаємо начинку в жаровню, де вариться каша.
  5. Варимо до готовності перлової крупи. При необхідності можна поставити нашу кашу в духовку йди на водяну баню. Я вибрала жаровню з товстим дном.
  6. Ось така у нас вийшла армійська каша, дуже ситна і смачна.