Ароматна гречка з цибулею і беконом

Покроковий рецепт ароматної гречки з цибулею і беконом з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Гарніри, Страви з круп
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Особливості: Рецепт для вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 17 хвилин
  • Час приготування: 45
  • Кількість порцій: 3 порції
  • Кількість калорії: 333 кілокалорій
  • Привід: На вечерю, На обід

Ароматна гречка з цибулею і беконом

Нещодавно готувала в духовці ось таку гречку, вийшло просто смакота! Розсипчаста запашна каша, яка просто танула в роті!

Інгредієнти на 3 порції

  • гречана крупа — 300 г
  • цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • бекон — 30 г
  • сіль (за смаком якщо знадобиться)
  • рослинне масло
  • бульйон (овочевий або мясний) — 1,5-2 скл.

Покроково

  1. Гречку прожарюємо на чавунній сковороді, пересипаємо в керамічний горщик з кришкою, додаємо лавровий лист.
  2. На сковороді на рослинному маслі підсмажити цибулю і підкопчений бекон.
  3. Перекладаємо цибулю з беконом до гречки.
  4. Додаємо гарячий овочевий (можна м’ясний) бульйон, накриваємо кришкою і тушкуємо в духовці при 150-160 З близько 2 годин.
  5. Подаємо гречку гарячої. Приємного апетиту!