Ароматна рисова каша з м’ясом і капустою

Покроковий рецепт ароматної рисової каші з м’ясом і капустою з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Другі страви, Страви з м’яса
  • Складність рецепту: Непростий рецепт
  • Особливості: Рецепт для вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 7 хвилин
  • Час приготування: 34
  • Кількість порцій: 6 порцій
  • Кількість калорії: 158 кілокалорій
  • Привід: На вечерю, На обід, Для дітей

Ароматна рисова каша з м'ясом і капустою

На днях, хотіла приготувати до вечері ліниві голубці, але зовсім забула, що моя м’ясорубка ще на старій квартирі, довелося швидко змінювати плани. В результаті вийшло дуже смачне і ситне блюдо — ароматна рисова каша з м’ясом і капустою. Сім’я залишилася задоволена вечерею!

Інгредієнти на 6 порцій

  • Свинина (м’якоть лопатки) — 450-500 г
  • Капуста білокачанна — 250-300 г
  • Цибуля ріпчаста (велика цибулина) — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Рис — 1,5 скл.
  • Вода — 3,5 скл.
  • Часник — 5 зуб.
  • Куркума — 0,75 ч. л.
  • Паприка солодка (мелена) — 1 ч. л.
  • Коріандр (мелений) — щіпка
  • Перець чорний (мелений) — за смаком
  • Гострий перець (мелений) — за смаком
  • Лавровий лист — за смаком
  • Масло рослинне — 4 ст. л.
  • Сіль — за смаком

Покроково

  1. Цибулю і моркву порізати. Обсмажити в каструлі — сотейнику на рослинному маслі.
  2. Додати порізане невеликими шматочками м’ясо. Обсмажити.
  3. Потім порізаний великою соломкою капусту. Обсмажити.
  4. Всипати рис.
  5. Додати курно порізаний часник, сіль, прянощі, воду.
  6. Довести до кипіння, готувати на невеликому вогні, накривши кришкою до готовності. За 5 хвилин до готовності додати лавровий лист.
  7. Приємного апетиту!