Ароматний соус Вінегрет з травами

Покроковий рецепт ароматної соусу Вінегрет з травами з фото.

  • Національна кухня: Європейська кухня
  • Тип страви: Соуси
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 12 хвилин
  • Час приготування: 15 хв
  • Кількість порцій: 10 порцій
  • Кількість калорії: 318 кілокалорій
  • Привід: Пост, банкет, вечеря, обід

Ароматний соус Вінегрет з травами

Літні салати з соусом «вінегрет» я роблю щодня. Загалом-то, нічого складного немає: змішав оливкова олія з бальзамічним оцтом або лимонним соком, додав солі і перцю — соус готовий.

Нещодавно виявила рецепт цього соусу в новій інтерпретації та ще з можливістю зробити заготовку, яку можна зберігати в холодильнику протягом тижня. Звичайно, такий соус можна зробити і безпосередньо до приготування салату, але якщо соус постоїть, смак трав розкриється сильніше.

Інгредієнти на 10 порцій

  • Вода 60 мл
  • Лимон 1 шт.
  • Масло оливкова Extra Virgin 250 мл
  • Перець чорний мелений 0.25 ч. л.
  • Розмарин свіжий 2 г
  • Сіль 0.5 ч. л.
  • Чебрець (Чебрець) свіжий 2 г
  • Часник 2 зубчик

Покроково

  1. Для приготування соусу нам потрібні наступні інгредієнти: оливкова олія, лимонний сік, чебрець і розмарин, часник, вода, сіль і перець.
  2. З лимона віджимаємо сік.
  3. Змішуємо сік з водою, додаємо сіль в зазначеній кількості і перець за смаком.
  4. Обриваємо листочки з чебрецю і розмарину, подрібнюємо. На власний смак можна брати від чверті чайної ложки кожного виду до 1 чайної ложки.
  5. Всипаємо травички в лимонний сік з водою. Якщо немає свіжих трав, можна використовувати дані спеції в сушеному вигляді.
  6. Видавлюємо часник через прес.
  7. Вливаємо олію.
  8. Збиваємо суміш блендером, тверді частинки соусу додатково измельчатся, і соус буде більш однорідним.
  9. Перелити соус в баночку і ставимо в холодильник. Зберігати можна протягом тижня, перед вживанням збовтувати. Цим соусом можна заправляти будь-які овочеві салати.