Асорті з овочів на зиму

Покроковий рецепт асорті з овочів на зиму з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Заготовки, Консервація
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Час підготовки: 14 хвилин
  • Час приготування: 1 год
  • Кількість порцій: 2 порції
  • Кількість калорії: 70 кілокалорій

Асорті з овочів на зиму

Саме час робити заготовки на зиму. Пропоную хороший варіант овочевого асорті з помідорів і огірків. Можна сказати, що консервується повноцінний овочевий салат. Дістав з банки — і насолоджуєшся!

Приготуємо асорті з овочів на зиму в домашніх умовах. Інгредієнти вказані з розрахунку, що буде закриватися дві літрові банки з овочами. Консервація прекрасно зберігається до зими в холодильнику або в іншому прохолодному місці. Вдалого приготування!

Кількість порцій: 2

Інгредієнти на 2 порції

  • Огірки — 500 Г
  • Помідори — 500 Г
  • Цибуля ріпчаста — 2 Шт.
  • Часник — 6 Зубчиків
  • Перець горошком — 10-12 Штук
  • Лавровий лист — 3 Штуки
  • Перець гострий — 2 Шт.
  • Цукор — 2 Ст. ложки
  • Сіль — 1,5 Ст. ложки
  • Оцет — 2 Чайних ложки
  • Кінза — 0,5 Пучка

Покроково

  1. На дно двох чистих банок (по 1 л. ) розкладаємо гострий перець і цибулю, порізані кільцями. Також кладемо перець горошком, подрібнену кінзу, лаврові листи і зубчики часнику.
  2. У промитих огірків обрізаємо кінчики. Викладаємо огірки в банки.
  3. Помідори промиваємо, наколюємо їх зубочисткою і розкладаємо по банках.
  4. Заливаємо овочі окропом на 20 хвилин. Через 20 хвилин зливаємо окріп і заливаємо ще раз.
  5. Зливаємо рідину в каструлю, додаємо ще трохи води, цукор і сіль. Кип’ятимо і варимо 3 хвилини.
  6. Додаємо в кожну банку по 1 ч. л. оцту, зверху заливаємо маринадом. Закриваємо кришками і перевертаємо до повного охолодження. Потім зберігаємо в прохолодній коморі. Приємного апетиту!