Асорті з овочів

Покроковий рецепт асорті з овочів з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Заготовки, Консервація
  • Складність рецепту: Непростий рецепт
  • Особливості: Рецепт для вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 11 хвилин
  • Час приготування: 2 дн 9 год
  • Кількість порцій: 5 порцій
  • Кількість калорії: 119 кілокалорій

Асорті з овочів

Пропоную спробувати домашнє овочеве асорті: можете їсти овочі як свіжими, так і заготовленими на зиму. У будь-якому випадку ви отримаєте відмінну закуску!

З сезонних овочів дуже добре робити не тільки свіжі салати і асорті, але і заготовки на зиму. Для приготування асорті з овочів я беру різні овочі (ті, які найбільше домочадцям подобаються). Овочі намагайтеся не різати дрібно, я взагалі практично цілими кладу. Можете додати улюблені спеції.

Кількість порцій: 5-6

Інгредієнти на 5 порцій

  • Капуста білокачанна — 1-2 Штук
  • Морква — 1 Кілограм
  • Квасоля стручкова — 1 Кілограм
  • Огірок — 1 Кілограм
  • Помідор — 1 Кілограм
  • Перець болгарський — 1 Кілограм
  • Цибуля — 0,5 Кг
  • Часник — 100 Грам
  • Зелень — За смаком
  • Сіль — 150 Г
  • Вода — 5 Літрів
  • Перець чорний горошком — 20-30 Штук
  • Лавровий лист — 5 Штук

Покроково

  1. Спершу приготуйте маринад. Візьміть 5 літрів води (така кількість ідеально на 150 грамів солі, але можна і не використовувати), підходящою каструлі закип’ятіть її, киньте туди зелень, перець горошком і лавровий лист. Прокип’ятіть 5 хвилин, додайте сіль. Зніміть і дайте охолонути.
  2. Поки закипати буде маринад, приготуйте інші овочі, відваривши їх до напівготовності. Стручкову квасолю почистіть, помийте, проваріть майже до готовності.
  3. Цибуля поріжте часточками, опустіть в окріп хвилини на 1,5.
  4. Огірки, якщо середні або дрібні — не ріжте. У мене були великі, деякі я розрізала навпіл. Огірки варити не треба.
  5. Помідори теж не варіть. А ось перець почистіть від насіння і проваріть 2-3 хвилини.
  6. Моркву почистіть, поріжте велику на 2-4 частини, дрібну залиште, як є. Варіть, як і квасоля, майже до готовності. Вона повинна трошки хрустіти.
  7. Капусту порізати на великі часточки, щоб листки трималися у кочережки. Щоб капуста була хрусткою, опустіть її в окріп всього на 2 хвилини.
  8. Часник просто порізати пластинками.
  9. Потім всі овочі, крім квасолі і капусти, залийте розсолом, маринадом, дайте їм настоятися пару днів (мені вистачило 2 дні).
  10. Пробуйте на смак: коли овочі будуть потрібного смаку, тоді і можете вже розкласти по банках.
  11. Квасолею та капустою овочі зручно перекладати в банках. Залийте їх тим же розсолом, в якому вони були. Стерилізуйте пару хвилин і закочуйте.
  12. можете Їсти овочі просто квашеними, а можете почекати тиждень — другий. Подавати їх раджу цілими, такими ж, як ми і вкладали їх у банки. Приємного апетиту!