Асорті з огірків і помідорів з базиліком на зиму

Покроковий рецепт асорті з огірків і помідорів з базиліком на зиму з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Консервування, Консервування овочів
  • Складність рецепту: Непростий рецепт
  • Особливості: Рецепт для вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 18 хвилин
  • Час приготування: 47
  • Кількість порцій: 6 порцій
  • Кількість калорії: 331 кілокалорій
  • Привід: На вечерю, На обід

Асорті з огірків і помідорів з базиліком на зиму

Пропоную вам заготовити відмінне асорті з огірків і помідорів з базиліком на зиму. Заготовка має непередаваний аромат і незрівнянний смак. Порадуйте себе, своїх близьких і друзів чудовим асорті. Розрахунок продуктів дан на 1 трилітрову банку.

Інгредієнти на 6 порцій

  • Огірки (невеликі) — 600 г
  • Помідори — 600-700 г
  • Часник — 2-3 зуб.
  • Базилік (листочки) — 6-7 шт
  • Кріп з парасольками (гілочки) — 2-3 шт.
  • Лист чорної смородини — 4 шт.
  • Перець гіркий — 1/1, шт
  • Для маринаду:
  • Вода — 1,5 л
  • Сіль кам’яна велика — 1,5 ст. л.
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Оцет 9% — 150 мл
  • Перець запашний і чорний горошком (по 5 шт)
  • Лист лавровий — 3 шт.

Покроково

  1. На дно чистої банки помістити половину кропу, часнику, пару листочків чорної смородини і гіркий перець.
  2. Заповнити половину банки огірками, попередньо вымоченными у холодній воді 2 години і добре вимиті. На огірки — половину листочків базиліка і листочок чорної смородини.
  3. Далі заповнити банку до верху помідорами. Між помідорами розташувати залишилися листочки базиліка, зубчик часнику, лист чорної смородини і гілочку кропу.
  4. Залити банку з асорті окропом і залишити на 10 хвилин. Потім воду злити в раковину і відразу ж знову залити кип’ятком овочі. Залишити на 5 хвилин. Воду злити.
  5. Поки овочі пропарюють в банку, приготувати маринад: налити воду в каструлю, довести до кипіння. Всипати сіль і цукор, додати перець чорний і запашний горошком, лавровий лист. Кип’ятити 5 хвилин, після чого влити оцет. Довести маринад до кипіння і відразу ж (киплячим) залити банку з овочами разом з перцем та лавровим листом. Закатати.
  6. Банку з асорті з огірків і помідорів перевернути, укутати до повного охолодження. Зберігається така заготовка у міській квартирі в комірчині. Дуже смачно! Приємного апетиту!