Асорті овочеве на зиму

Покроковий рецепт овочевого асорті на зиму з фото.

  • Національна кухня: Російська кухня
  • Тип страви: Консервація
  • Складність рецепту: Непростий рецепт
  • Час приготування: 20 хв
  • Час приготування: 30 хв
  • Кількість порцій: 1 порція
  • Кількість калорії: 194 кілокалорій
  • Привід: Пост

Асорті овочеве на зиму

Маринади-асорті завжди користуються незмінним успіхом, адже у них завжди знайдеться те, що припаде до смаку кожному домочадцу: кому-то огірочок, комусь помідорчик, а хтось віддає перевагу капустку! Мені в цьому рецепті завжди більше подобається капуста — ніжна, ніжна, кисло-солодка. Маринад теж хороший, його можна додати в соуси, розсольники або приготувати окрошку. Зазначено порцій — 1 дволітрова банку. Овочі можна використовувати як дрібні (пікулі), так і середні, якщо берете великі, то їх краще порізати, щоб всі шматки були приблизно однакового розміру.

Інгредієнти на 1 порція

  • Базилік зелений свіжий 4 гілочка
  • Вода 1100 мл
  • Капуста білоголова 200 г
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Цибуля біла 1 шт.
  • Морква 20 г
  • Огірки 1 шт.
  • Перець солодкий 3 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Селера стебла 1 шт.
  • Суміш прянощів для овочів 5 г
  • Сіль великокристалічна 2 ст. л.
  • Оцтова есенція 1.5 ст. л.
  • Часник 5 зубчик

Покроково

  1. Для маринаду узяти капусту, огірки, помідори, перець, морква, селера, цибуля, часник, базилік, петрушку, прянощі, оцет (70%), цукор, сіль, воду.
  2. Всі овочі промити, очистити, обсушити і крупно нарізати. Моркву — тонкими часточками, її при бажанні можна навіть злегка пробланшировать. Помідори проткнути у плодоніжки зубочисткою.
  3. На дно стерильної банки (2 л) покласти 1 столову ложку прянощів для засолювання, лавровий лист.
  4. Як можна щільніше укласти овочі і трави.
  5. Залити окропом. Дати вистоятися 5 хвилин, воду злити, знову довести до кипіння і повторити процедуру.
  6. Для маринаду приготувати сіль, цукор і оцет.
  7. В останню воду додати цукор і сіль, довести до кипіння,
  8. Розсіл зняти і додати оцет, знову довести до кипіння, але не кип’ятити.
  9. Залити овочі і закупорити стерильною кришкою (капронової з бортиками), остигаючи, вона щільно втягнеться всередину банки, забезпечуючи стерильність.