Ачма від Нани Чечелашвілі

Покроковий рецепт ачм від Нани Чечелашвілі з фото.

  • Національна кухня: Грузинська кухня
  • Тип страви: Випічка і десерти, Грузинська кухня, Вегетаріанська їжа
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 40 хвилин
  • Кількість порцій: 12 порцій
  • Кількість калорії: 30 кілокалорій

Ачма від Нани Чечелашвілі

Простий рецепт ачм від Нани Чечелашвілі грузинської кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 40 хвилин. Містить всього 30 кілокалорій.

Інгредієнти на 12 порцій

  • Яйце куряче 6 штук
  • Вода 1 склянку
  • Пшеничне борошно 1 кг
  • Сир сулугуні 1,25 кг
  • Імеретинський сир 1,25 кг
  • Сіль 1 столова ложка
  • масло-500 г
  • Рослинна олія 2 столові ложки

Покроково

  1. Яйця, теплу воду і сіль змішати віночком. Додаємо борошно і рослинне масло і знову акуратно перемішуємо. Тісто має бути гладким і еластичним (важливо не переборщити з борошном, щоб воно не вийшло занадто крутим).
  2. Сир натираємо на крупній тертці.
  3. масло розтоплюємо.
  4. Ділимо тісто на 8 частин, одна з яких трохи більше, а інші – рівні.
  5. Тонко розкачуємо і викладаємо у змащену маслом прямокутну форму ту частину, що побільше. Краї тіста повинні звисати з форми. Ще одну частину тіста залишаємо сирої (для самого верхнього шару).
  6. Ставимо на вогонь велику каструлю з водою, додаємо трохи солі і доводимо до кипіння.
  7. Решту частини тесту розгортаємо в дуже тонкі пласти трохи більшого розміру ніж форма для запікання. Опускаємо по одному пласту тіста в киплячу воду на 2 хвилини. Акуратно виймаємо і перекладаємо в миску з холодною водою. Відкидаємо на друшляк, дати воді стекти.
  8. Просушуємо кожен шар одноразовим або чистим вафельним рушником.
  9. Змащуємо перший шар розтопленим маслом, накриваємо другим (заздалегідь припущенної в окропі шаром) і знову змащуємо маслом. Зверху присипаємо натертим сиром, накриваємо наступним відварною пластом тіста, змащуємо маслом і знову викладаємо сир. Продовжуємо з іншими шарами.
  10. Останнім шаром знову викладаємо сире тісто.
  11. Змащуємо ачму яйцем, розрізаємо на рівні квадрати, не дорізуючи нижній шар до кінця і зверху поливаємо рештою олією.
  12. Ставимо в розігріту до 180°С духовку на 25 хвилин до утворення золотистої скоринки. Виймаємо і подаємо гарячою.

Приємного апетиту!