Ачма з сулугуні

Покроковий рецепт ачм з сулугуні з фото.

  • Національна кухня: Грузинська кухня
  • Тип страви: Випічка
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Особливості: Рецепт для веганскої дієти
  • Технологія приготування: Випікання
  • Нам знадобиться: Гриль
  • Час підготовки: 7 хвилин
  • Час приготування: 2 години
  • Кількість порцій: 6 порцій
  • Кількість калорії: 107 кілокалорій
  • Привід: 2 години

Ачма з сулугуні

Смачний грузинський листковий пиріг з сиром подавайте до чаю або в якості ситної закуски. Цей смак ви запам’ятаєте надовго!

Інгредієнти на 6 порцій

  • Пшеничне борошно 1 кг
  • Слугуни 1,5 кг
  • масло 270 г
  • Яйця 5 шт.
  • Вода 300 мл
  • Сіль за смаком

Покроково

  1. Каструлю з водою, поставте на середній вогонь. Посоліть воду.
  2. розбийте Яйця в миску, акуратно перемішайте. Додайте 300 мілілітрів води. Посоліть.
  3. До яєць поступово додайте просіяне борошно. Замісіть тісто. Розділіть тісто на 7 частин (дві з них зробіть трохи більше, ніж інші). Розкатати кожну частину тіста в кулю. Поставте в холодильник на 10 хвилин. Розкачайте тісто. Пласти повинні бути тонкі. З куль побільше розкачайте тісто трохи товщі — для основи.
  4. Натріть сир на крупній тертці.
  5. Масло розтопіть на слабкому вогні.
  6. Застеліть пергаментом форму для випічки. Змастіть маслом. Викладіть перший шар тіста (його краї повинні злегка виходити за межі форми), змастіть його маслом. Засипте тісто сиром.
  7. Решта 5 шарів тіста відваріть. Для цього опустіть кожен пласт в киплячу підсолену воду на 20 секунд, потім вийміть і покладіть в холодну воду на кілька секунд. Викладіть пласт на паперовий рушник і просушіть.
  8. Шарами викладіть готове тісто у форму. Кожен шар змастіть маслом і посипте сиром.
  9. Накрийте форму останнім шаром. Його загніть краю, змастіть маслом і збитим яйцем.
  10. Поставте блюдо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
  11. Злегка остудіть і подавайте до столу.