багатозернова Каша зі спіненим Пармезаном

Покроковий рецепт каші многозерновой зі спіненим Пармезаном з фото.

  • Національна кухня: Авторська кухня
  • Тип страви: Другі страви
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Час підготовки: 5 хв
  • Час приготування: 25 хв
  • Кількість порцій: 3 порції
  • Кількість калорії: 294 кілокалорій
  • Привід: Обід, сніданок

багатозернова Каша зі спіненим Пармезаном

Сьогодні готую многозерновую кашу, до складу якої входять пластівці 5 злаків: вівсяні, пшеничні, ячмінні, житні і кукурудзяні. Всі ці пластівці корисні. Поєднані разом вони тільки доповнять один одного по своїй харчовій цінності. Кашу буду готувати на топленому молоці.

Виходить смачний корисний сімейний сніданок. Адже не дарма кажуть — сніданок з’їж сам, а вечерю віддай ворогу. Така каша стане зарядкою енергією і здоров’ям на весь довгий робочий день. Я волію не солодкі каші, а з додаванням мінімальної кількості солі.

Інгредієнти на 3 порції

  • Зернові пластівці 100 г
  • Молоко топлене-3 склянки
  • Вершки 20% 150 мл
  • Сіль 1 щіпка
  • Сир Пармезан 30 г

Покроково

  1. Для цієї каші нам знадобляться зернові пластівці (1 склянка), топлене молоко, сіль, вершки жирністю не нижче 20%, сир Пармезан.
  2. В каструлю, заливаємо пряжене молоко, додаємо дрібку солі і доводимо до кипіння.
  3. Висипаємо склянку пластівців і помішуємо 1 хвилинку.
  4. Виставляємо температуру на слабкий вогонь і, не закриваючи кришку, варимо хвилин 7-8, періодично помішуючи, уникаючи пригорання каші на дні каструлі.
  5. Вимикаємо плиту і накриваємо каструлю кришкою, залишаємо кашу на 10 хвилин потомитися на гарячій плиті.
  6. А поки приготуємо піну з Пармезану. Сир потрібно потерти на дрібній тертці або дрібно порубати ножем.
  7. Заливаємо вершки в сотейник і прогріваємо їх до 85°С, не доводячи до кипіння (у кого є спеціальний термометр, то це зробити дуже просто).
  8. Прибираємо сотейник з гарячими вершками з плити і додаємо до них сир, помішуючи, щоб сир розплавився.
  9. Пробиваємо сир заглибним блендером до стану повітряної піни. Блендер тримаємо з нахилом, щоб пухирці повітря проходили через отвори в блендері, тоді піни стане більше.
  10. Виходить ось така повітряна і красива пінка.
  11. Викладаємо готову кашу в красиве блюдо.
  12. Зверху викладаємо спінений Пармезан, і ви вже розумієте, що це приголомшливо смачна каша! Це найкраща каша, яку ви ще не їли!