Баклажани в олії з часником на зиму

Покроковий рецепт баклажанів в олії з часником на зиму з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Консервування
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Особливості: Рецепт для суворої вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 14 хвилин
  • Час приготування: понад 2 години
  • Кількість порцій: 6 порцій
  • Кількість калорії: 122 кілокалорій

Баклажани в олії з часником на зиму

Простий рецепт баклажанів в олії з часником на зиму домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за понад 2 години. Містить всього 122 кілокалорій.

Інгредієнти на 6 порцій

  • Баклажани 1.5 кг
  • Рафінована рослинна олія 200 мл
  • Часник 1 шт.
  • Харчова сіль 2 ст. ложк

Покроково

  1. Для того, щоб приготувати баклажани в олії з часником на зиму нам буде потрібно немало часу, але воно того варто, взимку результат вас обов’язково порадує. У самому ж приготуванні немає нічого складного. Баклажани промиваємо та нарізаємо кружечками завтовшки близько половини сантиметра, не товщі. Складаємо баклажани в миску, пересипаючи сіллю. Залишаємо приблизно на півгодини, з баклажанів повинен виділиться сік зливаємо, промивати баклажани не обов’язково, тільки якщо вже занадто щедро їх посолили.
  2. Кружечки баклажанів викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом.
  3. І обсмажуємо з двох сторін до повної готовності.
  4. Тим часом чистимо часник.
  5. Нарізаємо зубчики часнику невеликими шматочками. Часник треба саме нарізати, терка або часникодавка тут ні до чого.
  6. Обсмажені кружальця баклажанів викладаємо на плоску тарілку, даємо їм трохи охолонути, щоб не обпалити руки на наступному кроці.
  7. Потім щільно укладаємо баклажани в чисті простерилізовані банки.
  8. Зізнаюся, що не на всі баклажани у мене вистачило терпіння, тому для однієї баночки я нарізала баклажани не впоперек, а вздовж, але так само тонко, обсмажила і згорнула в рулетики. Так і поклала в банку. Теж непогано вийшло, а часу на підготовку йде набагато менше.
  9. Коли всі баклажани поклали, виливаємо в сковороду приблизно 150 міліграм рафінованого рослинного масла, нагріваємо його і викладаємо в масло підготовлений часник. Обсмажуємо часник до золотистого кольору практично в киплячому маслі. На це потрібно не більше хвилини, стежте, щоб часник не підгорів – це відразу зіпсує смак.
  10. Розкладаємо часник по банкам і відразу ж заливаємо баклажани з часником киплячим маслом.
  11. Якщо баклажани лежать занадто щільно, акуратно подвигаем їх вістрям ножа, щоб гаряче масло заповнило все пусте місце в банках. Якщо масла не вистачило (таке цілком може бути, так як те, скільки буде потрібно олії залежить від того, наскільки щільно ми набили банки баклажанами), то нагріваємо до кипіння ще трохи, вже без часнику і доливаємо.
  12. Після цього герметично закриваємо банки простерилизованными кришками. З півтора кілограм баклажан у мене вийшло три баночки по 200-250 мл Зберігати баклажани в олії з часником бажано в холодильнику.