Баклажани з грибами і пшенкой

Покроковий рецепт баклажанів з грибами і пшенкой з фото.

  • Національна кухня: Українська кухня
  • Тип страви: Друга страва, закуска
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Особливості: Рецепт для суворої вегетаріанської дієти
  • Технологія приготування: Запікання
  • Час приготування: 50 хв
  • Час приготування: 30 хв
  • Кількість порцій: 30 порцій
  • Кількість калорії: 209 кілокалорій
  • Привід: Обід

Баклажани з грибами і пшенкой

Довгий час українці не визнавали баклажани, хоча умови для їх дозрівання на півдні України були просто чудові. А все тому, що цей овоч широко вживався в турецькій кухні і, отже, вважався «басурманским». І тільки в XVIII столітті, після вигнання турків, опальний баклажан міцно і назавжди увійшов в українську кухню.

Інгредієнти на 30 порцій

  • 6 великих баклажанів
  • 100 г сушених лісових грибів
  • 1 склянку пшона
  • 1 яйце
  • 2 середні цибулини
  • смачні панірувальні сухарі
  • топлене або рослинне масло
  • сіль, гострий перець

Покроково

  1. Гриби ретельно промийте від піску, залийте 2 л холодної питної води, на середньому вогні доведіть до кипіння і варіть до м’якості, 20-30 хв.
  2. Готові гриби вийміть з відвару, наріжте маленькими шматочками, відвар процідіть через марлю в чисту каструлю.
  3. баклажанів відріжте «хвостики», наріжте баклажани поперек шматками товщиною 5-6 див. Чайною ложкою з гострим краєм і ножем зняти внутрішню частину і дрібно наріжте. У вас повинні залишитися стінки товщиною приблизно 1 см
  4. Цибулю очистіть, дрібно наріжте. У сковороді розігрійте олію, покладіть цибулю, обсмажте на середньому вогні, помішуючи, до м’якості, 5 хв. Потім додайте подрібнені баклажани і обсмажте до золотистого кольору, 7-10 хв.
  5. Пшоно при необхідності переберіть, промийте спочатку холодною водою, потім пару раз гарячої; стікає вода повинна бути абсолютно прозорою.
  6. Грибний відвар доведіть до кипіння, всипте пшоно, посоліть і зваріть розсипчасту пшоняну кашу, приблизно 20 хв. Злегка остудіть кашу.
  7. Додайте в кашу гриби, цибулю з баклажанами, сирі яйця, сіль, перець і добре перемішайте. Начиніть підготовлені баклажани отриманою сумішшю, складіть їх у форму для запікання, посипте сухарями, поставте в розігріту до 180 °С духовку, запікайте до готовності, приблизно 30 хв.

Якщо виділятися, то у всьому… віддайте перевагу звичайній рослинній олії Altero Golden, суміш соняшникової олії з оливковою, якщо Вам хочеться чогось класичного, або Altero Bouquet з додаванням олії троянди, якщо Ви бажаєте внести в свої страви нотку витонченості. Елегантна пляшка Altero оригінальної тригранної форми виступить справжньою прикрасою Вашої кухні і, без сумніву, стане об’єктом особливої уваги.

В сезон ці баклажани можна начиняти не сухими, а свіжими лісовими грибами. У цьому випадку, якщо гриби благородні, їх також можна зварити і на відварі приготувати кашу. Начинку з неблагородних грибів, відвар у яких виходить не дуже смачним, готуйте так: гриби почистіть, промийте, наріжте і обсмажте в рослинному маслі. А пшонку варіть на овочевому бульйоні або на воді.