Баклажани з морквою і цибулею на зиму

Покроковий рецепт баклажанів з морквою і цибулею на зиму з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Заготовки
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 12 хвилин
  • Час приготування: 1 год
  • Кількість порцій: 6 порцій
  • Кількість калорії: 247 кілокалорій

Баклажани з морквою і цибулею на зиму

Серед великої різноманітності заготовок на зиму варто виділити дуже смачні баклажани з морквою і цибулькою. Попередньо запечені в духовці, шматочки баклажанів виходять просто чудово!

Для того, щоб приготувати смачні баклажани з морквою і цибулькою на зиму, краще всього запекти або основний інгредієнт обсмажити на деку або сковороді в рослинному маслі. Моркву і цибулю опускаються в банки сирими, так вони стають пікантними і хрусткими. Баклажани після запікання виходять м’якими і буквально тануть у роті після маринування. Заготовки повинні охолоджуватися, будучи закутаними в теплу тканину типу шуби, парки, ковдри, і можуть зберігатися кілька місяців у прохолодному темному місці. Вдалого приготування!

Кількість порцій: 6-8

Інгредієнти на 6 порцій

  • Баклажани — 1 Кілограм
  • Морква — 300 Г
  • Цибуля — 200 Г
  • Часник — 5 Зубчиків
  • Вода — 250 Мл
  • Цукор — 100 Г
  • Сіль — 1 Ст. ложка
  • Рослинна олія — 50 Мл
  • Оцет 9 % — 125 Мл

Покроково

  1. Візьміть великий лист, налийте на нього трохи олії. Нарізані невеликими шматочками, викладіть баклажани одним шаром і полийте невеликою кількістю рослинного масла. Духовку нагрійте до 200 градусів, відправте в неї баклажани на 30 хвилин. Через 15 хвилин від початку випікання переверніть овочі, щоб вони пропеклися рівномірно.
  2. Очищену моркву натріть на тертці для корейської моркви. Продавлений через чеснокодавку часник змішайте з морквою.
  3. Очищений цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  4. Охолоджені готові баклажани укладайте в стерильні банки шарами, чергуючи з іншими овочами.
  5. Складові для маринаду змішайте в каструлі і доведіть до кипіння, періодично помішуючи.
  6. Акуратно залийте киплячий маринад в банки з овочами.
  7. Візьміть широку простору каструлю, на дно якої постеліть тканинну серветку або звичайний шматок тканини. Опустіть у неї банки, залийте їх теплою водою так, щоб 2-3 див. верхній частині банки були над рідиною. Накрийте їх кришками для закочування. Коли вода закипить, витримайте пів — літрові банки в ній протягом 15 хвилин, літрові – протягом 20-ти.
  8. Дістаньте банки, загорніть їх кришками. Для того, щоб заготовки зберігалися всю зиму, треба закутати їх в куртку, парку або шубу, таким чином дайте їм охолонути. Після чого баклажани потрібно зберігати в прохолодному темному місці типу комори або льоху. Приємного апетиту!