Баклажани по-китайськи в клярі

Покроковий рецепт баклажанів по-китайськи в клярі з фото.

  • Національна кухня: Китайська кухня
  • Тип страви: Гарячі страви, Страви в клярі
  • Складність рецепту: Непростий рецепт
  • Особливості: Рецепт для вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 17 хвилин
  • Час приготування: 20 хв
  • Кількість порцій: 2 порції
  • Кількість калорії: 124 кілокалорій
  • Привід: На обід

Баклажани по-китайськи в клярі

Рецепт баклажанів по-китайськи в клярі — для всіх любителів китайської кухні. Досить простий спосіб з тривіальних баклажанів приготувати дуже незвичайну і оригінальну річ.

Якщо ви коли-небудь бували в китайському ресторані, то вам напевно доводилося пробувати баклажани в клярі по-китайськи. Вже не знаю, чи готують таку страву самі китайці, але в ресторанах цієї кухні таку страву подають регулярно. Загалом, ніяких екзотичних інгредієнтів для приготування цієї страви не потрібно, але смак — дійсно дуже незвичайний. Якщо хочете здивувати своїх домашніх, ну або просто не знаєте, куди подіти баклажани — рецепт баклажанів в клярі по-китайськи вам допоможе. Удачі!

Кількість порцій: 2-3

Інгредієнти на 2 порції

  • Баклажан — 2 Шт.
  • Морква — 2 Шт.
  • Цукіні — 200-300 Грам
  • Цибуля репчатяй — 1 Штука
  • Часник — 2-3 Зубчики
  • Яйцл — 1 Штука
  • Крохмаль — 1 Ст. ложка
  • Цукор — 1 Ст. ложка
  • Соєвий соус — За смаком
  • Рисовий оцет — За смаком
  • Гірчична олія — За смаком (можна використовувати авокадное, арахісове або кунжутне масло)
  • Брюссельська капуста (маленька) — 100 Грам (не обов’язково)

Покроково

  1. Всі овочі, принаймні, баклажани, морква і цукіні нарізати соломкою.
  2. Для кляра злегка збити яєчний білок, додати трохи крохмалю. Тісто не повинно бути ні занадто тонким, ні занадто товстим.
  3. В тісто додати кілька крапель соєвого соусу і готовою масою, залити баклажани. Добре перемішуємо так, щоб повністю покрити баклажани.
  4. У розігріту сковороду наливаємо половину або навіть дві третини чашки масла. Тоді на добре розпеченій олії півхвилини смажимо моркву. Відкладаємо в сторону. Потім так само обсмажуємо кабачки з капустою.
  5. Окремо смажимо баклажани теж десь пів хвилини, коли тісто почне набувати золотистий колір. Пропоную смажити невеликими порціями, так баклажани краще обсмажаться.
  6. Зменшити вогонь до середнього, у сковороду додати ложку цукру, оцет, соєвий соус, все пожареные овочі та цибулю. Смажити інтенсивно помішуючи протягом 20 секунд. Вимкнути плиту. Видавлюємо кілька часточок часнику. Блюдо готове, можна подавати до столу! Дуже важливо не перетримати баклажани в соусі, інакше вони будуть не такими хрусткими як хотілося б.