Баклажани по-корейськи

Покроковий рецепт баклажанів по-корейськи з фото.

  • Національна кухня: Китайська кухня
  • Тип страви: Салати, Овочі
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Час підготовки: 9 хвилин
  • Час приготування: 35
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 178 кілокалорій

Баклажани по-корейськи

Багато хто з вас вже не уявляють свій повсякденний стіл без смачних салатів корейської кухні. Вони прості у приготуванні, досить пікантні. Рецепт, про який а хочу вам розповісти, Баклажани по-корейськи , розповіла мені одна кореянка, яка живе в Криму і бізнес якої заснований на виготовленні та продажу різних салатів. І ще я розповім, як приготувати базову заправку яннем. Вона стане в нагоді для приготування багатьох корейських страв, таких як морква по-корейськи і кимчи.

Інгредієнти на 4 порції

  • Баклажани 300 г
  • Часник часточки 7 шт.
  • Паприка мелена 2 ч. л.
  • Перець чилі мелений 9 ч. л.
  • Сіль-3 ч. л.
  • Цукор (пісок) 60 г
  • олія Рослинна 15 мл
  • Цибуля зелена 15 г
  • Кунжут 30 г
  • Морква 100 г

Покроково

  1. Хочу обмовитися, що ми будемо готувати два салату. Вони схожі, але в той же час різні. Нам знадобляться такі продукти: баклажани, часник, зелений лук, кунжут, рослинне масло, сіль, цукор, перець чилі, паприка, вода.
  2. Щоб уникнути зайвих калорій, раджу приготувати баклажани на пару. Для цього треба баклажани помити, нарізати для першого салату короткими брусочками, а для другого — довгими (на всю довжину плоду).
  3. Викласти підготовлені баклажани в пароварку. Короткі брусочки вниз, а довгі зверху і готувати близько 7 хвилин на пару. За бажанням можна обсмажити баклажани, але тоді салат буде більш жирним.
  4. Часник видавити через прес, додати перець чилі, паприку з зернами, воду (4 столові ложки), сіль і цукор. Добре перемішати. Заправка яннем готова. З цієї кількості продуктів у вас вийде склянку заправки. Зберігається вона в холодильнику в скляній банці, під закритою кришкою більше місяця. Нам для салатів знадобиться по одній чайній ложці заправки на кожен салат.
  5. Розітріть яннем з рослинним маслом.
  6. Зелена цибуля наріжте пір’ям, довжиною 2-3 сантиметри.
  7. Для першого салату з’єднуємо короткі брусочки пропарених баклажан, нарізану цибулю, кунжут і яннем (1 ч. л. ). Чим більше яннем ви додасте в салат, тим гостріше він буде.
  8. Перший салат готовий. Можна подавати на стіл. Порада: додайте одну столову ложку пасту тахін (кунжутную пасту), салат буде більш виразним за смаком.
  9. Другий салат готується також. Єдина відмінність в нарізці баклажан. У цьому варіанті нарізані баклажани довгою соломкою. Додано морква, натерта на тертці для моркви по — корейськи.
  10. Саму моркву по — корейськи легко зробити маючи готовий яннем. Просто розітріть натерту моркву з яннем, додайте лимонний сік, хмелі — сунелі і рослинне масло за смаком. За 20 хвилин у вас вийде 3 чудових салату.