Баклажани по-ліванські

Покроковий рецепт баклажанів по-ліванські з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Гарячі страви
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 13 хвилин
  • Час приготування: 2 год
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 166 кілокалорій
  • Привід: На обід

Баклажани по-ліванські

Цей рецепт я змогла дістати в одному провінційному ресторані і з тих пір готую баклажани по-ліванські в домашніх умовах дуже часто. Рецепт простий, а набір продуктів доступний і мінімальний.

Кількість порцій: 4

Інгредієнти на 4 порції

  • Баклажан — 3 Штуки
  • Рис — 0,5 Склянки
  • Рослинна олія — 30 Г
  • Цибуля — 1 Штука
  • Часник — 1 Зубчик
  • Помідори — 2 Штуки
  • Бульйон — 200 Г
  • Фарш — 200 Грам
  • Зелень петрушки — 20 Г

Покроково

  1. Баклажани — це завжди смачно, добре і ситно. Зазвичай я їх просто смажу або тушу, але іноді пробую і нові рецепти приготування цього чудового овочу. Пропоную вам спробувати баклажани по — ліванські з рисом, м’ясом і різними приправами. Блюдо виходить дуже ароматним і смачним, таке можна навіть подати на святковий стіл. Спробуйте і з подругами поділіться.
  2. Отже, як приготувати баклажани по — ліванські?
  3. Для початку слід прибрати з баклажанів м’якоть, залишивши стінки приблизно по 7-8 мм.
  4. Промийте рис, поки вода не стане прозорою, після чого дайте йому стекти.
  5. На розпечену сковороду обсмажте цибулю і часник, не забуваючи помішувати, до повної готовності.
  6. Додайте бульйон і тушкуйте на слабкому вогні близько 5 хвилин.
  7. Тепер починаємо фарширувати баклажани: змішуємо рис з м’ясом і приправами.
  8. Наповнюємо баклажани і поміщаємо з ємність з високими бортами.
  9. Тушкуємо під кришкою і акуратно перевертаємо на інший бік.
  10. Готовність страви визначається готовністю рису. Приємного апетиту!