Баклажани по-літньому

Покроковий рецепт баклажанів по-літньому з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Друга страва
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 8 хвилин
  • Час приготування: 15 хв
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 220 кілокалорій

Баклажани по-літньому

Сезонний рецепт від керівника інтернет-департаменту Bonnier Publications Галини Гончарової.

Інгредієнти на 4 порції

  • 600 г баклажан
  • 250 г помідорів
  • 200 г води або бульйону
  • 40 г ріпчастої цибулі
  • 15 г цукру
  • лавровий лист
  • рослинне масло
  • чорний мелений перець
  • сіль

Покроково

  1. Баклажани помити, обсушити і нарізати кружечками товщиною 5-7 мм, Скласти в друшляк і рясно посолити: так баклажани будуть вбирати менше масла при смаженні. Залишити баклажани на 5-7 хвилин, а потім добре струсити.
  2. Цибуля очистити і порізати півкільцями. Помідори порізати кубиками середнього розміру. У невеликій сковороді обсмажити цибулю, помішуючи, до м’якості і прозорості 2 хвилини, потім додати помідори і тушкуйте овочі ще приблизно 2-3 хвилини. Перекласти овочі в невелику товстостінну каструлю.
  3. В іншій сковороді в олії обсмажити баклажани з двох сторін. Смажити невеликими порціями, до напівготовності. Обсмажені баклажани перекладати спочатку на паперові рушники, щоб прибрати надлишки масла, а після — в каструлю з цибулею і помідорами, викладаючи їх шарами. Коли всі баклажани будуть обсмажені, влити в каструлю гарячу воду або бульйон, додати лавровий лист, злегка посолити і поперчити.
  4. Тушкувати 15-20 хвилин на низькому вогні під кришкою до повної готовності. Подавати гарячими або холодними.

Якщо виділятися, то у всьому… віддайте перевагу звичайній рослинній олії Altero Golden, суміш соняшникової олії з оливковою, якщо Вам хочеться чогось класичного, або Altero Bouquet з додаванням олії троянди, якщо Ви бажаєте внести в свої страви нотку витонченості. Елегантна пляшка Altero оригінальної тригранної форми виступить справжньою прикрасою Вашої кухні і, без сумніву, стане об’єктом особливої уваги.