Баклажани по-марокканські

Покроковий рецепт баклажанів по-марокканські з фото.

  • Національна кухня: Арабська кухня
  • Тип страви: Гарячі страви
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 11 хвилин
  • Час приготування: 1 год 30 хв
  • Кількість порцій: 5 порцій
  • Кількість калорії: 313 кілокалорій
  • Привід: На обід

Баклажани по-марокканські

Незвичайний спосіб приготування баклажанів, в якому особливе місце приділяється підбору прянощів, завдяки чому страва виходить неймовірно ароматне з приголомшливим незвичайним смаком, спробуйте самі.

Можливо, для когось таке поєднання баклажанів і меду може здатися дивним і не зовсім вдалим, але ж поки не спробуєш, напевно знати не будеш. Я теж спочатку поставилася до цього рецепту скептично, але все ж приготувала баклажани по-марокканські в домашніх умовах, і скажу вам чесно, це дійсно дуже і дуже смачно. Мед відмінно підкреслюємо смак баклажанів, а спеції надають всьому страві пікантності і приголомшливий аромат. Загалом, це досить вдале поєднання, так що не бійтеся експериментувати і пробувати щось новеньке, адже з цим простим рецептом баклажанів по-марокканські ви зможете перетворити звичайний вечеря в справжнє свято.

Кількість порцій: 5-6

Інгредієнти на 5 порцій

  • Баклажан — 2-3 Штук
  • Мед — 1-2 Ст. ложок
  • Лимон — 1 Штука
  • Часник — 2-3 Зубчики
  • Імбир свіжий тертий — 1 Ст. ложка
  • мелена Зіра — 1 Чайна ложка
  • Перець червоний гострий мелений — 1 Чайна ложка
  • Масло оливкове — За смаком (для смаження)
  • Сіль — За смаком

Покроково

  1. Для початку чистимо часник і імбир і подрібнюємо їх, зіру перетираємо в ступці або подрібнюємо будь-яким зручним способом.
  2. Баклажани промиваємо та нарізаємо пластинками шириною в 1 см, посипаємо їх сіллю і обсмажуємо на сковороді з додаванням олії до золотистого кольору.
  3. Тепер беремо чисту сковороду наливаємо в неї трохи олії, нагріваємо його і викладаємо на сковороду часник і імбир, смажимо буквально пів хвилини. Потім додаємо зіру, гострий перець, мед і сік одного лимона, все перемішуємо, вливаємо півсклянки окропу і кип’ятити цю суміш.
  4. В цю суміш перекладаємо обсмажені баклажани і прогріваємо все на невеликому вогні протягом 10 хвилин, при необхідності можна додати трохи солі. Потім знімаємо сковороду з вогню, а коли баклажани охолонуть, перекладаємо їх у страву і ставимо в холодильник на пів годинки.
  5. Наше блюдо готове, і тепер ви можете спробувати. Приємного апетиту!