Баклажани смажені з помідорами

Покроковий рецепт смажених баклажанів з помідорами з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Закуски
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 8 хвилин
  • Час приготування: 30 хв
  • Кількість порцій: 2 порції
  • Кількість калорії: 104 кілокалорій
  • Привід: На обід

Баклажани смажені з помідорами

Смажені баклажани з помідорами — чудова закуска і в обід, і на вечерю, і до святкового столу. Готується вона дуже просто і швидко. Особливо порадує любителів баклажанів і страв без м’яса.

Кількість порцій: 2-3

Інгредієнти на 2 порції

  • Баклажан — 1 Штука
  • Помідори — 1-2 Штук
  • Борошно — 30 Г
  • Рослинне масло — 30-50 Грам
  • Часник — 2-3 Зубчики
  • Петрушка — За смаком
  • Сіль — — За смаком
  • Перець — — За смаком

Покроково

  1. Фіолетові баклажани прийшли до нас з Індії. Майстерно приготовані баклажани можуть вразити будь-кого! Ці овочі сприяють зниженню холестерину в крові. До того ж, у них багато калію, вітамінів С і Ст. Для приготування страв з баклажанів вибирайте молоді плоди. Після короткої теорії, переходимо до практики!
  2. Як приготувати баклажани смажені з помідорами?
  3. Баклажани промийте, зніміть шкірку. Наріжте кружальцями по сантиметру.
  4. Шматочки баклажана посоліть і відкладіть на 20 хвилин полежати. Сіль допоможе витягти з баклажанів зайву рідину. По закінченню 20 хвилин просушіть овочі паперовим рушником.
  5. Просушені шматочки баклажанів запаніруйте в борошні й обсмажте на рослинному маслі з двох сторін.
  6. Помідори промийте, вирізати плодоніжки і наріжте кружечками по сантиметру. Посоліть їх і на іншій сковороді обсмажте на рослинному маслі. У процесі смаження додайте пропущений через прес часник, поперчіть.
  7. Петрушку промийте, просушіть і дрібно нарубаєте.
  8. Викладіть на тарілку підсмажені шматочки баклажанів, зверху викладіть шматочки помідорів і посипте блюдо рубаною петрушкою. Зверху можна викласти чверть ложки майонезу.
  9. Баклажани смажені з помідорами готові! Подавайте з улюбленим хлібом.
  10. Приємного апетиту!