Баклажанна ікра з лимонним соком

Покроковий рецепт баклажанної ікри з лимонним соком з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Закуски, Баклажанна ікра
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 7 хвилин
  • Час приготування: 20 хвилин
  • Кількість порцій: 2 порції
  • Кількість калорії: 98 кілокалорій

Баклажанна ікра з лимонним соком

Простий рецепт баклажанної ікри з лимонним соком домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 20 хвилин. Містить всього 98 кілокалорій.

Інгредієнти на 2 порції

  • Баклажани 1 штука
  • 1 штука Помідори
  • Червоний лук ? головки
  • Лимони 1 штука
  • Крупна сіль за смаком
  • Мелений чорний перець за смаком

Покроково

  1. Великий баклажан надрізати і запікати протягом десяти хвилин. В ідеалі — на вогні, можна в духовці або навіть в мікрохвильовій печі.
  2. М’якоть баклажана виймається і дрібно подрібнюється ножем на великій швидкості (ні в якому разі не провертається через м’ясорубку). Швидкість чому важлива. Свіжий здоровенний помідор порізати разом з шкіркою і розім’яти в кашу.
  3. Дрібно нарізати половинку солодкого лука.
  4. Все змішати, додати сік лимона, обов’язково велику сіль і перець.

Можна заправляти ікру рослинною олією, але можна цього не робити, достатньо соку лимона.