Баклажанна ікра з тахиной

Покроковий рецепт баклажанної ікри з тахиной з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Закуски, Овочі
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Час підготовки: 8 хвилин
  • Час приготування: 40 хв
  • Кількість порцій: 10 порцій
  • Кількість калорії: 199 кілокалорій

Баклажанна ікра з тахиной

Що може бути краще, ніж їжа приготовлена з сезонних продуктів. Ось і зараз, коли на кожному розі продаються такі красиві баклажани, саме час побалувати себе і близьких яким-небудь стравою з них. Тим паче, що поруч з баклажанами на прилавку лежать соковиті солодкі перці і ароматні помідори. Ну а внести в таке сезонне блюдо невеликий екзотичний штрих, думаю, теж не забороняється!

Інгредієнти на 10 порцій

  • Баклажани 1600 г
  • Болгарський перець (ґрунтовий) 1600 г
  • Помідори червоні 800 г
  • Цибуля ріпчаста (100 г) 4 шт.
  • Кінза (коріандр) 100 г
  • Суміш перців ? ч. л.
  • Часник часточки 3 шт.
  • Оливкова олія 80 мл
  • Оцет бальзамічний 30 мл
  • Сіль морська ? ч. л.
  • Тахіна (тхина, кунжутна паста) 40 г

Покроково

  1. Овочі вимити, витерти насухо і змастити рослинним маслом, укласти на деко, застелене пергаментом.
  2. Помістити деко з овочами в розігріту духовку і запікати протягом 25 хвилин при температурі 250 градусів. Режим — гриль з обдувом.
  3. Дістати деко з духовки. Дати овочам охолонути і очистити їх. З змащених маслом і запечених овочів, шкура знімається дуже легко. Якщо є можливість запекти овочі на вугіллі, це треба зробити обов’язково. Смак овочів стане багато разів краще.
  4. Очищені баклажани скласти в скляну миску і порубати дерев’яними або пластиковими лопатками. Те, що в металевій мисці і при подрібненні металевим ножем баклажани темніють, навіть і згадувати не буду – це загальновідомий факт.
  5. Помідори і перці нарізати дрібними кубиками і додати в миску до баклажанів. Сік від нарізаних овочів, також злити в миску.
  6. кінзу Дрібно порубати і додати в миску до овочів. Приправити свіжомеленої сумішшю 5 перців. Перемішати
  7. Влити в чашу блендера оливкова олія і бальзамік. Поклав запечена цибуля і очищений часник. Додав тахину (кунжутна паста) і сіль. Подрібнити. Заправка повинна вийти по консистенції як густа сметана.
  8. Змішати заправку з овочами. Виправити на смак сіль — перець і прибрати в холодильник на деякий час.
  9. Вживати цю закуску найкраще в охолодженому вигляді. Вона чудово підійде як гарнір до м’яса, так і в якості заправки до макаронних виробів. Про сандвічі, брускети і інші хитрі бутерброди, я навіть і згадувати не буду!