Баклажанна ікра з яблуками

Покроковий рецепт баклажанної ікри з яблуками з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Закуска
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Особливості: Рецепт для лакто вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 15 хвилин
  • Час приготування: 1 год
  • Кількість порцій: 10 порцій
  • Кількість калорії: 172 кілокалорій

Баклажанна ікра з яблуками

Простий рецепт баклажанної ікри з яблуками домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 1 ч. Містить всього 172 кілокалорій.

Інгредієнти на 10 порцій

  • сіль – за смаком
  • цибуля ріпчаста – 2 середні цибулини
  • масло рослинне – 2 ст. л.
  • яблука – 2 шт. великого розміру
  • баклажани – 2 шт. середнього розміру
  • перець солодкий – 1 шт.
  • масло вершкове – 2 ст. л.
  • помідори – 2 шт. середнього розміру

Покроково

  1. Баклажани розрізати уздовж навпіл, покласти на деко зрізом вгору,
  2. скропити олією і поставити в розігріту до 180 °С духовку
  3. на 10 хв. Дати охолонути, потім акуратно вийняти м’якоть. Нарізати її шматочками.
  4. Цибуля, помідори, перець і яблука подрібнити.
  5. Розігріти в сотейнику вершкове масло, обсмажити цибулю і перець, 4 хв. Додати баклажани і яблука, готувати ще 4 хв. Покласти помідори разом з соком, сіль і цукор за смаком, перемішати. Зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати, помішуючи, 15 хв.